Найкращі рецепти болгарської кухні: Баниця з м'ясом
- Автор
- Дата публикации
- Автор

-
1 ч 10 мин
Приготовление
-
6
порций
Баниця - найвідоміша болгарська випічка і одна з найулюбленіших страв у Болгарії. Такий пиріг подають в кафе-пекарнях, які в Болгарії називають "баничарницями", як в маленьких містечках або селах, так і в мегаполісах. При цьому в різних регіонах країни можна спробувати абсолютно несхожі за формою і начинкам варіанти цієї страви - від маленького пиріжка до величезного святкового пирога.
Ингредиенты
Основные ингредиенты
Листи тіста готові (для баніци)
Фарш яловичий
1 кг
Сало
100 г
Паста томатная
2 ст.л.
-
2-3 ст.л.
-
1 ч.л.
Сіль
1 ч.л.
Перець чорний мелений
за смаком
Лук-порей
за смаком
Вода газована
1 стакан
-
2 шт.
Способ приготовления
Протушкуйте фарш з салом на соняшниковій олії. Додайте 1 чайну ложку кмину і солі.Лук порей додайте, коли фарш вже стане розсипчастим.Візьміть аркуші для баніци і розподіліть на них фарш.Загорніть листи з фаршем рулетом.Складіть листи в форму, змащену олією.Заповніть рулетиками форму і зробіть в них проколи вилкою.Залийте рулети сумішшю з яєць і склянки газованої води.Випікайте в духовці 60 хвилин при температурі 175 градусів.Як подавати
Дайте баниці трохи охолонути, наріжте на порційні шматочки і подавайте до столу.
Смачного!