-
25 хв
Приготування
-
8
порцій
Цукрові перчики з хвостиками в томатному соку – немає смачнішої та апетитнішої закуски до святкового столу, а розсіл – це взагалі казка!
Ця закуска з болгарського перцю у пряному томатному соку стане головною стравою під час застілля. Закриті за цим рецептом перці виходять трохи солодкими. А головне, що готувати їх дуже просто. Секрет полягає в тому, щоб не переварити перець: він повинен залишитися ледь-ледь пружним. І, звичайно, не забудьте про цілі хвостики – вони надають особливої родзинки страві.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
1 ст.
-
3 ст. л.
-
1/3 ст.
-
3 л
-
3,5 кг
-
1/2 ст.
Етапи приготування
-
Перець миємо повністю прямо з хвостиками, проколюємо виделкою.
-
У велику каструлю (близько 8 л) виливаємо томатний сік, додаємо цукор, сіль, оцет та олію. Доводимо до кипіння.
-
Перець кидаємо в киплячий сік у такій кількості, скільки поміститься, і так можна робити двічі-тричі з новою порцією овочів, спостерігайте за кількістю розсолу.
-
Варимо перчик у соку протягом 10-15 хвилин, він не повинен бути твердим і надто м’яким також.
-
Гарячий перець розкладаємо у підготовлені стерилізовані банки, закочуємо стерилізованими кришками, перевертаємо та укутуємо до повного охолодження.
Як і з чим подавати
Цю закуску можна подавати у глибокій тарілці або спеціальному салатнику, обов’язково поливши розсолом.
Кисло-солодкий перець пасуватиме до м’ясних страв. Він доповнить смак запеченої свинини, домашньої ковбаси або курки. Крім того, це ідеальне доповнення до картопляного пюре, смаженої картоплі або до каш.
Розсіл з перцю можна подати окремо у маленьких стопках чи келихах, як аперитив, або використати як основу для приготування соусів до м’яса.