-
30 хв
Приготування
-
4
порції
Смажені баклажани в маринаді - ідеальна закуска для зимового столу. Особливого аромату страві надає часник.
Цей простий та перевірений рецепт допоможе вам зберегти смак літніх овочів. Для того, щоб заготівля вийшла ідеальною, важливо приділити увагу підготовці баклажанів, щоб позбутися їх природної гіркоти. Дотримуючись всіх етапів приготування смажених баклажанів у маринад, ви отримаєте ніжну та ароматну закуску.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
2 ст.л.
-
2 шт.
-
300 г
-
1 стакан
-
1 стакан
-
1 ч.л.
-
1,5 кг
Етапи приготування
-
Вимийте баклажани, відріжте кінчики. Наріжте баклажани кружальцями або довгими смужками товщиною 7–10 мм.
-
Викладіть нарізані баклажани шарами в глибоку посудину, рясно пересипаючи кожен шар великою сіллю.
-
Залийте баклажани водою доверху, накрийте тарілкою і поставте зверху вантаж. Залиште їх щонайменше на годину, а краще — на всю ніч.
-
Повністю злийте воду, просушіть баклажани.
-
Обсмажте баклажани на олії з обох боків до золотистої скоринки.
-
У стерилізовані банки викладайте баклажани шарами, пересипаючи кожен шар подрібненим часником. Щільно утрамбуйте шари, щоб баклажани максимально заповнили банку. У процесі буде виділятися олія.
-
Розведіть кип’ячену воду з оцтом у пропорції 1:1. Якщо використовуєте цукор, розчиніть його в цій суміші. Залийте банки приготовленою сумішшю доверху.
-
Стерилізуйте банки рівно 3 хвилини і відразу ж закатайте.
Як і з чим подавати
Подавайте баклажани в маринаді як закуску, прикрасивши зеленню.
Смачного!