Смачний десерт: цукати з кавунових кірок

Читать на русском

Чи знаєте ви, який незвичайний вид цукатів? Це цукати з кавунових кірок. Смачні корисні, головне натуральні солодощі можна приготувати вдома.

Більшість корисних речовин концентрується саме у кірці кавуна. Адже з'їдаючи саму м'якоть, ми навіть не замислимося про це, коли викидаємо кірки. І справді, адже, кірки малопридатні для харчування. Але це можна легко виправити, приготувавши з них цукати.

Якщо відварювати в цукровому сиропі кірки стануть м'якими та солодкими, але в них збережуться корисні речовини.

складові

  • Кавунні кірки варені – 1 кг
  • Вода – 2 стак
  • Цукор - 500 р.
  • Лимонна кислота – 3-4 г

Спосіб приготування

Вимийте кавун, зріжте кірку із щільним шаром м'якоті.Шкірки очистіть від зеленої шкірки і поріжте скоринки на шматочки.Складіть кавунові кірки в каструлю і залийте водою, тому вода покрила всі кірки.Коли кірки закиплять - проваріть їх 5 хвилин і відкиньте на друшляк.На 1 кілограм вареної кавунової кірки візьміть 2 склянки води і півкіло цукру.Доведіть до кипіння цукор із водою і всипте варені кавунові кірки.Прокип'ятіть 5 хвилин та зніміть з вогню. Наполягайте кірки 12 годин.І в такий спосіб повторіть ще 5 разів. Додайте до цукатів лимонну кислоту.Після 5 кип'ятіння з цукром цукати стають прозорими і можна додавати барвники.Важливо, щоб барвники витримували кип'ятіння. Уважно читайте інструкцію на упаковці під час купівлі.Розділіть цукати з сиропом у кілька ємностей і при останньому варінні додайте барвники.Після варіння викладіть цукати в друшляк.Коли цукати стікають - викладіть їх на пергамент в один шар.При висиханні цукати перемішуйте.Коли цукати обсохнуть – перемішайте їх із цукровою пудрою.Складіть готові цукати в герметичні банки та щільно закрийте кришкою.Тримайте в темному місці в холодній температурі.

Як подавати

Подавайте на десерт до чаю або використовуйте як інгредієнт у випічці. Смачного!