Квашена капуста: перевірений рецепт

Читать на русском
Автор
22981
  • 35 хв

    Приготування

  • 8

    порцій

Ви ж пам'ятаєте, що квашена капуста супер-корисна? Але все ще боїтесь квасити капусту, бо вона не завжди виходить? Ось вам перевірений рецепт на замітку.

Квашена капуста – справжній клондайк вітамінів, особливо цінного вітаміну С, який зміцнює імунітет. Крім того, вона багата на корисні пробіотики, які покращують травлення.

Взимку, коли свіжих овочів менше, вона стає справжньою паличкою-виручалочкою. Квашену капусту можна подавати на стіл як самостійну страву, додавати иї в рагу, суп, або ж використовувати як начинку для пиріжків і вареників.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. Капусту очищаємо від верхніх листочків, гарненько миємо, розрізаємо на дві частини. Шаткуємо – до цього процесу моя мама завжди підключала тата. Тому можете потурбувати свого улюбленого чоловіка і покликати на допомогу!

  2. Моркву натираємо на грубій терці.

  3. Змішуємо капусту і моркву. Додаємо сіль. Потім мнемо капусту так сильно, щоб вона пустила сік.

  4. Для квашення капусти використовую трилітрові банки. На дно скляної банки викладаємо кілька листочків капусти, чорний перець горошком, лавровий лист.

  5. Далі в кілька шарів утрамбовуємо капусту картоплем'ялкою або кулаком. Не заповнюємо банки повністю: залишаємо зверху 1/4 об’єму.

  6. Зверху викладаємо гніт. Я використовую скляну пляшку з-під газованої води, заповнену водою.

  7. Залишаємо капусту при кімнатній температурі на 2-3 дні. Два рази на день проколюємо капусту до дна, щоб вийшов вуглекислий газ. Піну, яка утворюється на квашеній капусті, знімаємо шумівкою.

  8. Потім ставимо капусту в холодильник і вже через 5-7 днів вона готова.

За цим рецептом завжди готувала капусту моя мама, і я так роблю! Смачного!