-
35 хв
Приготування
-
8
порцій
Ви ж пам'ятаєте, що квашена капуста супер-корисна? Але все ще боїтесь квасити капусту, бо вона не завжди виходить? Ось вам перевірений рецепт на замітку.
Квашена капуста – справжній клондайк вітамінів, особливо цінного вітаміну С, який зміцнює імунітет. Крім того, вона багата на корисні пробіотики, які покращують травлення.
Взимку, коли свіжих овочів менше, вона стає справжньою паличкою-виручалочкою. Квашену капусту можна подавати на стіл як самостійну страву, додавати иї в рагу, суп, або ж використовувати як начинку для пиріжків і вареників.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
1-2 шт.
-
75 г (3 ст. л.)
-
3 кг
-
1 шт.
-
3-4 шт.
Етапи приготування
-
Капусту очищаємо від верхніх листочків, гарненько миємо, розрізаємо на дві частини. Шаткуємо – до цього процесу моя мама завжди підключала тата. Тому можете потурбувати свого улюбленого чоловіка і покликати на допомогу!
-
Моркву натираємо на грубій терці.
-
Змішуємо капусту і моркву. Додаємо сіль. Потім мнемо капусту так сильно, щоб вона пустила сік.
-
Для квашення капусти використовую трилітрові банки. На дно скляної банки викладаємо кілька листочків капусти, чорний перець горошком, лавровий лист.
-
Далі в кілька шарів утрамбовуємо капусту картоплем'ялкою або кулаком. Не заповнюємо банки повністю: залишаємо зверху 1/4 об’єму.
-
Зверху викладаємо гніт. Я використовую скляну пляшку з-під газованої води, заповнену водою.
-
Залишаємо капусту при кімнатній температурі на 2-3 дні. Два рази на день проколюємо капусту до дна, щоб вийшов вуглекислий газ. Піну, яка утворюється на квашеній капусті, знімаємо шумівкою.
-
Потім ставимо капусту в холодильник і вже через 5-7 днів вона готова.
За цим рецептом завжди готувала капусту моя мама, і я так роблю! Смачного!