В’ялений перець на зиму

Читать на русском
Автор
191
  • 4 г

    Приготування

  • 7

    порцій

Гостра закуска з в'яленого солодкого перцю з базиліком і спеціями – ваша незамінна помічниця при подачі страв із риби чи м'яса, та й просто з ароматними грінками або житнім хлібцем вона чудова!

За цим рецептом в'ялений перець виходить м'яким, ароматним і з дуже насиченим смаком спецій. Його зручно заготовити про запас — баночка в холодильнику завжди виручить, коли потрібно швидко накрити на стіл або здивувати гостей незвичною закускою. За бажанням можна поекспериментувати з приправами: додати орегано, розмарин або тим'ян, щоб отримати нові відтінки смаку.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. Перець миємо та нарізаємо на довільні шматочки.

  2. Викладаємо на деко, посипаємо сіллю та цукром.

  3. В'ялимо в попередньо розігрітій духовці до 100-110 °C протягом 3-4 годин.

  4. Готовий перець викладаємо в баночку шарами, перемішуючи з часником, базиліком і гострим перцем, заливаємо олією та зберігаємо в холодильнику. Настоюємо закуску близько тижня.

Як і з чим подавати

В'ялений перець подають як самостійну закуску, гарно викладаючи на невелику тарілку, або використовують як доповнення до м'яса та риби. Він поєднується із сирною нарізкою, підходить для пасти, піци або бутербродів.

Смачного!