В’ялені помідори в мікрохвильовій печі

Читать на русском
Автор
1120
  • 20 хв

    Приготування

  • 8

    порцій

Наш рецепт – можливість отримати найсмачнішу заготівлю буквально за лічені хвилини. Вибирайте для цієї страви сорт "Сливка". Закуску краще маринувати на ніч, інакше дочекатись завершення буде дуже важко.

Завдяки такому способу приготування вдається зберегти природну свіжість та аромат помідорів. Смак овочів стає насиченим та пікантним. Приготування займає всього кілька хвилин, але результат приємно дивує — проста закуска перетворюється на заготівлю, яку можна використовувати як для повсякденного меню, так і для приготування святкових страв.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. Помідори помийте і розріжте, насіння по можливості вийміть.

  2. Візьміть посудину з бортиками і щільно викладіть на ній помідори, додайте до них оливкову олію та спеції до смаку. Поставте посуд у мікрохвильову піч та встановіть максимальний режим. Увімкніть мікрохвильову піч і чекайте 5 хвилин.

  3. Коли час мине, залиште помідори всередині ще на 10 хвилин. Потім дістаньте овочі та злийте в окрему склянку сік, який виділиться в процесі приготування. Помідори посоліть до смаку.

  4. Знову увімкніть мікрохвильову піч на 3 хвилини, а потім дайте помідорам 2 хвилини просто постояти.

  5. У підготовлену чисту та стерилізовану банку викладіть помідори, почистіть часник та рівномірно викладіть його у банку. Влийте сік із склянки. Щільно закрийте кришку і поставте на 12 годин у холодильник, після цього часу страву можна буде їсти, а можна залишити до зими.

Як і з чим подавати

В’ялені помідори чудово доповнять м’ясні та рибні страви, гарніри з картоплі чи круп. Їх можна використовувати для виготовлення омлетів. А ще з такими помідорами виходять смачні бутерброди на перекушування.