-
1 дн
Приготування
-
7
порцій
Після заморожування баклажани зберігають всі свої поживні та смакові властивості — правда, це вагомий привід заготувати про запас смачний овоч?
Заморожування баклажанів — чудовий спосіб зберегти смак і користь літніх овочів на зиму. Головне — правильно підготувати плоди перед відправкою в морозилку: ретельно вимийте їх, видаліть плодоніжки та наріжте зручними шматочками. Перед заморожуванням можна злегка бланшувати баклажани або обсмажити їх — так вони збережуть форму й не потемнішають.
Заморожені баклажани можна буде додати в рагу та соте. А якщо нарізати баклажани кружальцями, вони підійдуть для запіканок, лазаньї та навіть для піци.
Спосіб приготування
1 крок — підготовка. Відберіть міцні невеликі баклажани з гладкою непошкодженою шкіркою. Промийте холодною водою, зріжте листки та плодоніжки.
2 крок — подрібнення. Наріжте плоди невеликими шматочками 3-4 см. Шматочки баклажанів обдайте окропом і, відкинувши на друшляк, дайте їм охолонути.
3 крок — заморожування. Після охолодження шматочки баклажанів складіть у поліетиленові пакети й покладіть у морозильну камеру.
Заморожують баклажани за температури -20°С.
Перед використанням баклажани потрібно буде розморозити до кімнатної температури.