Заморожені баклажани на зиму

Читать на русском
Автор
687
  • 1 дн

    Приготування

  • 7

    порцій

Після заморожування баклажани зберігають всі свої поживні та смакові властивості — правда, це вагомий привід заготувати про запас смачний овоч?

Заморожування баклажанів — чудовий спосіб зберегти смак і користь літніх овочів на зиму. Головне — правильно підготувати плоди перед відправкою в морозилку: ретельно вимийте їх, видаліть плодоніжки та наріжте зручними шматочками. Перед заморожуванням можна злегка бланшувати баклажани або обсмажити їх — так вони збережуть форму й не потемнішають.

Заморожені баклажани можна буде додати в рагу та соте. А якщо нарізати баклажани кружальцями, вони підійдуть для запіканок, лазаньї та навіть для піци.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Спосіб приготування

1 крок — підготовка. Відберіть міцні невеликі баклажани з гладкою непошкодженою шкіркою. Промийте холодною водою, зріжте листки та плодоніжки.

2 крок — подрібнення. Наріжте плоди невеликими шматочками 3-4 см. Шматочки баклажанів обдайте окропом і, відкинувши на друшляк, дайте їм охолонути.

3 крок — заморожування. Після охолодження шматочки баклажанів складіть у поліетиленові пакети й покладіть у морозильну камеру.

Заморожують баклажани за температури -20°С.

Перед використанням баклажани потрібно буде розморозити до кімнатної температури.

Гарних заготовок!