Без краплі масла та цукру: фантастичне дієтичне печиво за лічені хвилини

Читать на русском
Автор

Чудовий рецепт простого домашнього печива

Ми ділились рецептом дуже тоненьких млинців "Три склянки". Тепер розповідаємо, як приготувати вдома смачне та дієтичне вівсяне печиво.

Для нього не потрібно ні масла, ні молока, ні цукру, тож смаколик виходить дуже корисним. Рецептом поділились на порталі ProstoWay.

Інгредієнти:

  • Яйця — 3 шт.
  • Вівсяні пластівці — 100 г
  • Родзинки (або інші сухофрукти) — 50 г
  • Волоські горіхи — 50 г
  • Розпушувач — 0.5 чайн. л.
  • Мелена кориця — 0.25 чайн. л.

Спосіб приготування:

  1. Сухофрукти підійдуть будь-які, які вам подобаються. Підійдуть курага, чорнослив, інжир, журавлина, вишня тощо. Можна ще зменшити калорійність печива, наприклад, з яєць взяти лише білки.
  2. Половину від загальної кількості вівсяних пластівців подрібнюємо в борошно за допомогою кавомолки. Решту пластівців залишаємо, їх потрібно буде додати цільними.
  3. Вівсяне борошно з’єднуємо з корицею та розпушувачем. Всю суху масу просіюємо в миску.
  4. Родзинки або інші сухофрукти ретельно промиваємо. Обсушуємо на паперових рушниках.
  5. Почищені горіхи рубаємо ножем на такі шматочки, розмір яких вам сподобається в печиві. Окремо яйця збиваємо до однорідності.
  6. До яєць додаємо родзинки та подрібнені волоські горіхи. Перемішуємо. Поетапно всипаємо суху масу, щоразу перемішуючи.
  7. Повинно вийти досить в’язке. Залишаємо його на 40 хвилин, щоб вівсяні пластівці розм’якли.
  8. На застелене пергаментом деко вологою ложкою викладаємо печиво. Шматочки повинні бути товщиною не більше 1 см.
  9. Випікаємо в заздалегідь розігрітій до 180 С духовці близько 15 хвилин. Печиво не буде рум’янитись, тому готовність варто перевіряти дерев’яною шпажкою.

Печиво виходить дуже смачне, та солодке навіть без цукру. Також ми розповідали, як приготувати ідеальний бісквіт.