Одна ягода — і "Шубу" не впізнати: найнезвичайніший рецепт

Читать на русском
Автор
Новина оновлена 21 листопада 2023, 14:10

Ви не впізнаєте улюблений салат

Оселедець під шубою або салат "Шуба" — дуже популярний салат, який готували ще наші мами та бабусі. Рецептів приготування цієї страви існує дуже багато, адже одні господині виключають із салату деякі інгредієнти, інші навпаки – додають.

Разом із Shuba спробуємо трохи змінити салат та додамо секретний інгредієнт – зерна граната. Вони надають легкої пікантності та чудово підкреслюють смак салату. Ось побачите — звичне блюдо заграє новими смаками. А якщо приготувати її з домашнім майонезом, вона буде ще кориснішою.

Як приготувати "Шубу" з гранатом

Інгредієнти на 8 порцій:

  • оселедець — 1 шт.;
  • буряк — 3 шт.;
  • картопля — 4 шт.;
  • морква — 2 шт.;
  • огірки солоні — 3 шт.;
  • гранат — 1/3 шт.;
  • вода — 1/2 склянки;
  • оцет — 3 ст. л.

Для майонезу:

  • олія соняшникова рафінована — 150 мл;
  • яйця курячі — 1 шт.;
  • гірчиця — 1/2 ч. л.;
  • сіль - до свого смаку;
  • лимон, сік — 1 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Овочі помийте, відваріть до готовності та почистьте.
  2. Оселедець почистьте, відокремте філе від шкіри та кісточок, поріжте середніми шматочками.
  3. Цибулю почистьте, наріжте кубиками та залийте теплою водою з оцтом (половина склянки води на 3 ст. л. оцту).
  4. Для приготування майонезу олію відправте в склянку блендера, туди ж додайте яйце, сіль і гірчицю. Все збийте, додайте сік лимона і перемішайте.
  5. На тарілку викладіть шаром терту на велику тертку картопля, оселедець, цибуля, все змастіть майонезом.
  6. Далі викладіть шар натертої моркви та тертий солоний огірок, змастіть майонезом, зверху викладіть шар буряка і знову змастіть майонезом. Зверху прикрасьте все зернятками гранату. Дайте салату настоятися близько години та подавайте на стіл.

Рекомендуємо також приготувати "Шубу" у лаваші за рецептом "Телеграфа". Ви такого точно не куштували.