Одна ягода — і "Шубу" не впізнати: найнезвичайніший рецепт
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Ви не впізнаєте улюблений салат
Оселедець під шубою або салат "Шуба" — дуже популярний салат, який готували ще наші мами та бабусі. Рецептів приготування цієї страви існує дуже багато, адже одні господині виключають із салату деякі інгредієнти, інші навпаки – додають.
Разом із Shuba спробуємо трохи змінити салат та додамо секретний інгредієнт – зерна граната. Вони надають легкої пікантності та чудово підкреслюють смак салату. Ось побачите — звичне блюдо заграє новими смаками. А якщо приготувати її з домашнім майонезом, вона буде ще кориснішою.
Як приготувати "Шубу" з гранатом
Інгредієнти на 8 порцій:
- оселедець — 1 шт.;
- буряк — 3 шт.;
- картопля — 4 шт.;
- морква — 2 шт.;
- огірки солоні — 3 шт.;
- гранат — 1/3 шт.;
- вода — 1/2 склянки;
- оцет — 3 ст. л.
Для майонезу:
- олія соняшникова рафінована — 150 мл;
- яйця курячі — 1 шт.;
- гірчиця — 1/2 ч. л.;
- сіль - до свого смаку;
- лимон, сік — 1 ч. л.
Спосіб приготування:
- Овочі помийте, відваріть до готовності та почистьте.
- Оселедець почистьте, відокремте філе від шкіри та кісточок, поріжте середніми шматочками.
- Цибулю почистьте, наріжте кубиками та залийте теплою водою з оцтом (половина склянки води на 3 ст. л. оцту).
- Для приготування майонезу олію відправте в склянку блендера, туди ж додайте яйце, сіль і гірчицю. Все збийте, додайте сік лимона і перемішайте.
- На тарілку викладіть шаром терту на велику тертку картопля, оселедець, цибуля, все змастіть майонезом.
- Далі викладіть шар натертої моркви та тертий солоний огірок, змастіть майонезом, зверху викладіть шар буряка і знову змастіть майонезом. Зверху прикрасьте все зернятками гранату. Дайте салату настоятися близько години та подавайте на стіл.
Рекомендуємо також приготувати "Шубу" у лаваші за рецептом "Телеграфа". Ви такого точно не куштували.