Просто наріжте і відправте в духовку: таку капусту будуть їсти прямо з деко

Читать на русском
Автор
Новина оновлена 26 листопада 2023, 09:31

Цей рецепт захочуть дізнатися все

Солодка нота цибулі, ситість капусти та аромат усіх спецій – саме за це ми любимо тушковану капусту. І якщо хочеться поекспериментувати зі стравою, цей матеріал саме для вас.

Разом зі Smachnonews пропонуємо приготувати її з грибами та сметаною – і у вас вийде страва ще смачніша. Краще гасити її в горщику — так капуста та гриби обміняються соками та ароматами. Подавайте готову страву як самостійну страву або як гарнір. Впевнені — його з’їдять гарячим прямо з дека.

Як приготувати тушковану капусту з грибами та сметаною.

Інгредієнти на 4 порції:

  • 1 кг капусти;
  • 200 г печериць;
  • 1 цибулина;
  • 100 г вершкового масла;
  • 200 г сметани;
  • сіль та чорний мелений перець до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Капусту шаткуємо і занурюємо на 10 — 15 хвилин у підсолений окріп. Через зазначений час охолоджуємо та зливаємо воду.
  2. Цибулю чистимо, дрібно шаткуємо і трохи обсмажуємо на олії.
  3. Гриби миємо, ріжемо слайсами і додаємо в цибулю. Помішуючи, смажимо, доки не випарується вся рідина.
  4. Капусту змішуємо з грибами та цибулею, солимо і перчимо. Викладаємо все у великий горщик або порційні маленькі горщики та запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці до рум’яної скоринки — на це знадобиться близько півгодини.
  5. Наприкінці запікання заливаємо готову страву сметаною та запікаємо ще 5 хвилин.

Рекомендуємо приготувати тушковану капусту німецькою з ковбасками за рецептом "Телеграфа". Вам неодмінно сподобається.