Просто наріжте і відправте в духовку: таку капусту будуть їсти прямо з деко
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Цей рецепт захочуть дізнатися все
Солодка нота цибулі, ситість капусти та аромат усіх спецій – саме за це ми любимо тушковану капусту. І якщо хочеться поекспериментувати зі стравою, цей матеріал саме для вас.
Разом зі Smachnonews пропонуємо приготувати її з грибами та сметаною – і у вас вийде страва ще смачніша. Краще гасити її в горщику — так капуста та гриби обміняються соками та ароматами. Подавайте готову страву як самостійну страву або як гарнір. Впевнені — його з’їдять гарячим прямо з дека.
Як приготувати тушковану капусту з грибами та сметаною.
Інгредієнти на 4 порції:
- 1 кг капусти;
- 200 г печериць;
- 1 цибулина;
- 100 г вершкового масла;
- 200 г сметани;
- сіль та чорний мелений перець до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Капусту шаткуємо і занурюємо на 10 — 15 хвилин у підсолений окріп. Через зазначений час охолоджуємо та зливаємо воду.
- Цибулю чистимо, дрібно шаткуємо і трохи обсмажуємо на олії.
- Гриби миємо, ріжемо слайсами і додаємо в цибулю. Помішуючи, смажимо, доки не випарується вся рідина.
- Капусту змішуємо з грибами та цибулею, солимо і перчимо. Викладаємо все у великий горщик або порційні маленькі горщики та запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці до рум’яної скоринки — на це знадобиться близько півгодини.
- Наприкінці запікання заливаємо готову страву сметаною та запікаємо ще 5 хвилин.
Рекомендуємо приготувати тушковану капусту німецькою з ковбасками за рецептом "Телеграфа". Вам неодмінно сподобається.