Ідеальна закуска на новорічний стіл: гості точно спитають рецепт цієї рибки
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Смачна запечена скумбрія в азійському стилі
Ми розповідали, як смачно засолити рибу в святкову нарізку. Тепер ділимось цікавим рецептом запеченої скумбрії.
Готується дуже просто, а виходить страва ресторанного рівня в азійському стилі. За рецептом, яким поділились на порталі "1 хвилина", рибка має не лише апетитний вигляд, а й виходить дуже соковитою та ніжною.
Інгредієнти:
- скумбрія – 2 шт;
- цукор – 1 ч.л;
- сіль – 0,5 ч.л;
- соєвий соус – 50 мл;
- сік лимона – 2 ст.л;
- цедра половини лимона;
- перець, приправа до риби до смаку;
- рослинна олія – 2 ст.л.
Спосіб приготування:
- Чистимо рибу. Спочатку відрізаємо голову, а потім робимо розріз по хребту, животик з таким методом патрання має залишатися цілим.
- Обережно, нікуди не поспішаючи, щоб по-максимуму витягнути кістки, з риби виймаємо хребет. Дістаємо нутрощі, відрізаємо хвіст і плавники.
- Добре промиваємо рибу, щоб не було чорних плівок. Проходимось пінцетом — прибираємо всі кісточки.
- Рибу просушуємо паперовим рушником. Залишаючи животик цілим, робимо надрізи на філе з обох боків.
- Деко застеляємо пергаментом, перекладаємо на нього рибу на деко. Шматочки надрізаного філе перевертаємо м’ясом вгору.
- Для маринаду змішуємо соєвий соус, сіль, цукор. Також додаємо лимонний сік, цедру лимона, перець та спеції до риби. Перемішуємо до повного розчинення солі та цукру.
- Маринадом змащуємо рибу. Зверху посипаємо кунжутом. Запікаємо при температурі 200 градусів 15-20 хвилин.
Готову рибу подаємо гарячою. Вона виходить дуже ніжною. Також ми розповідали, як приготувати смачну рибну намазку.