Навіщо до кави додавати халву: на цей напій збіжаться всі сусіди

Читать на русском
Автор
Новина оновлена 27 листопада 2023, 14:21

Ви із задоволенням прокидатиметеся вранці

Без кави, що бадьорить, ми не уявляємо собі ранок, ми також п’ємо її протягом дня під час дружніх посиденьок або робочих нарад. Хтось "прокидається" з кавою в кав’ярні, хтось варить його вдома. Рецептів улюбленого напою неймовірна безліч.

Однак сьогодні ми разом із Shuba здивуємо вас незвичайним поєднанням – кавою з халвою. З цим насиченим напоєм з густою консистенцією та незвичайним смаком ви відкриєте всі грані кави. Східні напої підкорять не лише ваше серце, а й ваших близьких.

Як приготувати каву з халвою

Інгредієнти на 2 порції:

  • халва — 100 г;
  • кава мелена — 4 ч. л.;
  • молоко — 100 мл;
  • вода — 200 мл.

Спосіб приготування:

  1. Халву розімніть на тарілці за допомогою вилки.
  2. Молоко нагрійте у сотейнику на середньому вогні протягом 2-3 хвилин, але не кип’ятіть.
  3. Халву та молоко збийте за допомогою занурювального блендера протягом 1-2 хвилин.
  4. Каву заваріть будь-яким зручним та звичним вам способом. Ви можете зробити це в турці, кавомашині або гейзерній кавоварці. Якщо ви готуватимете в турці або гейзерці, то краще процідити через ситечко в чашки.
  5. Молоко з халвою перелийте у чашку з кавою. За бажанням додайте корицю, шоколад або сироп, але враховуйте насолоду халви.

Коли приготуйте каву, не змивайте кавову гущу в раковину та унітаз. Вона вам знадобиться.