Улюблена страва Карлсона: готуємо фрикадельки по-шведськи
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Півгодини — і смакота на столі
Якщо ви любитель соковитих і ніжних фрикадельок, напевно, навіть готували їх з галушками. А якщо хочеться ще експериментів, пропонуємо приготувати улюблену страву Карлсона – шведську фрикадельку котбулар.
Сьогодні Shuba пропонує приготувати їх у пікантній підливі — саме він робить страву такою особливою та впізнаваною. Такі соковиті м’ясні кульки точно не залишать байдужим нікого.
Як приготувати котбулар — шведські фрикадельки в соусі
Інгредієнти на 8 порцій:
- яловичий фарш — 450 г;
- свинячий фарш — 450 г;
- панірувальні сухарі — 1/2 склянки;
- петрушка, гілочка — 1/4 склянки;
- перець запашний мелений — 1/2 ч. л.;
- мускатний горіх мелений — 1/2 ч. л.;
- цибуля ріпчаста — 1/2 шт.;
- часник сушений — 1 ч. л.;
- яйце куряче, жовток — 2 шт.;
- сіль — 1 ч. л.;
- перець чорний мелений — 1 ч. л.;
- масло вершкове — 2 ст. л.;
- оливкова олія — 1 ст. л.
Для соусу:
- масло вершкове — 4 ст. л.;
- борошно пшеничне — 3 ст. л.;
- яловичий бульйон — 2 склянки;
- вершки 35% — 1 склянка;
- вустерський соус — 1 ст. л.;
- гірчиця — 1 ч. л.;
- сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Петрушку та цибулю подрібнюємо.
- Всі інгредієнти для фрикадельок змішуємо, крім вершкового масла та олії. Все ретельно перемішуємо та формуємо тефтелі. Обсмажуємо їх на сковороді із 2 ст. л. оливкової олії до золотистої скоринки з обох боків.
- У тій же сковороді розтоплюємо 4 ст. л. вершкового масла, поступово додаємо борошно і готуємо, доки борошно не підрум’яниться.
- Туди ж додаємо яловичий бульйон, вершки, вустерширський соус, гірчицю, сіль та перець.
- Коли соус почне густіти, додаємо фрикадельки та готуємо протягом 10 хвилин.
Якщо ви хочете отримати повноцінну шведську вечерю, подавайте їх із картопляним пюре за рецептом "Телеграфа". У вас вийде справжня скандинавська вечеря.