На бутерброди чи до закусок на Новий рік: ідеальний спосіб засолювання червоної риби
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Смачно засолити лосось можна і самостійно
Неможливо уявити святковий стіл без червоної риби. З нею роблять салати, на кшталт "Королівської шуби", або подають до столу, як закуску. Але, замість того, щоб придбати готовий солоний лосось, його можна легко засолити вдома і зберігати у холодильнику.
Риба виходить дуже смачною, ароматною та досить жирною. А рецептом з нами поділилися на порталі "Прості рецепти".
Як засолити рибу до Нового року
Інгредієнти:
- лосось – 300 г;
- сіль – 1,5 ст. л.;
- цукор – 1 ч. л.;
- паприка – 1 ч. л.
Спосіб приготування:
- Очистити луску, з філе пінцетом витягнути кісточки, промокнути серветкою.
- В окремій ємності змішати сіль, цукор та копчену паприку.
- Половину суміші висипати на дно посуди, де буде засолюватися риба.
- Викласти на неї філе шкіркою вниз.
- Зверху насипати іншу частину спецій, рівномірно розтерти по рибі.
- Залишити рибу в холодильнику на 12 годин, попередньо накривши харчовою плівкою. Потім перевернути та залишити ще на пару годин.
- Після засолювання сіль зішкрябати ножем та нарізати рибу скибочками.
Раніше ми писали, як приготувати вівсяномлинець з лососем та рикотою.