На бутерброди чи до закусок на Новий рік: ідеальний спосіб засолювання червоної риби

Читать на русском
Автор
2768
Слабосолона червона риба – найсмачніша закуска на будь-якому столі
Слабосолона червона риба – найсмачніша закуска на будь-якому столі. Фото ua.simplefoodrecipes.info

Смачно засолити лосось можна і самостійно

Неможливо уявити святковий стіл без червоної риби. З нею роблять салати, на кшталт "Королівської шуби", або подають до столу, як закуску. Але, замість того, щоб придбати готовий солоний лосось, його можна легко засолити вдома і зберігати у холодильнику.

Риба виходить дуже смачною, ароматною та досить жирною. А рецептом з нами поділилися на порталі "Прості рецепти".

Як засолити рибу до Нового року

Інгредієнти:

  • лосось – 300 г;
  • сіль – 1,5 ст. л.;
  • цукор – 1 ч. л.;
  • паприка – 1 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Очистити луску, з філе пінцетом витягнути кісточки, промокнути серветкою.
  2. В окремій ємності змішати сіль, цукор та копчену паприку.
  3. Половину суміші висипати на дно посуди, де буде засолюватися риба.
  4. Викласти на неї філе шкіркою вниз.
  5. Зверху насипати іншу частину спецій, рівномірно розтерти по рибі.
  6. Залишити рибу в холодильнику на 12 годин, попередньо накривши харчовою плівкою. Потім перевернути та залишити ще на пару годин.
  7. Після засолювання сіль зішкрябати ножем та нарізати рибу скибочками.

Раніше ми писали, як приготувати вівсяномлинець з лососем та рикотою.