Борошно, вода і трохи дріжджів: справжній вірменський лаваш ви легко приготуєте вдома
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Його можна їсти і з першими стравами, і готувати з лаваша різні закуски.
Лаваш – це традиційний вірменський хліб та символ вірменської культури, який міцно прижився і в нашій кухні. Ми подаємо його і до нашого улюбленого борщу, і готуємо з лавашем навіть омлет.
Щоб не купувати лаваш у магазині, ми разом із Shuba вирішили приготувати його вдома. Для його приготування нам знадобляться борошно, сухі дріжджі, вода, сіль, цукор та олія. Їсти його можна як у гарячому, так і в холодному вигляді.
Як приготувати вірменський лаваш
Інгредієнти на 4 порції:
- борошно пшеничне — 500 г;
- вода — 350 мл;
- дріжджі сухі — 10 г;
- сіль — 5 г;
- цукор — 10 г;
- олія соняшникова — 20 мл.
Спосіб приготування:
- Дріжджі розчиняємо у теплій воді разом із цукром. Все перемішуємо. Поступово додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Накриваємо рушником та відправляємо у тепле місце на 1 годину.
- Через зазначений час обминаємо тісто змащеними олією руками та залишаємо ще на півгодини.
- Деко змащуємо олією, викладаємо тісто і формуємо руками коржик. Залишаємо підходити на 20 хвилин. Далі формуємо борозни вздовж коржика і змащуємо його водою.
- Лаваш випікаємо в розігрітій до 200°C духовці 30 хвилин до золотистої скоринки. Готовий хліб накриваємо рушником, даємо постояти 20 хвилин та подаємо до столу.
Такий лаваш можна використовувати як основу для піци за рецептом "Телеграфа". Насолоджуйтесь!