Борошно, вода і трохи дріжджів: справжній вірменський лаваш ви легко приготуєте вдома

Читать на русском
Автор
Новина оновлена 09 грудня 2023, 17:24

Його можна їсти і з першими стравами, і готувати з лаваша різні закуски.

Лаваш – це традиційний вірменський хліб та символ вірменської культури, який міцно прижився і в нашій кухні. Ми подаємо його і до нашого улюбленого борщу, і готуємо з лавашем навіть омлет.

Щоб не купувати лаваш у магазині, ми разом із Shuba вирішили приготувати його вдома. Для його приготування нам знадобляться борошно, сухі дріжджі, вода, сіль, цукор та олія. Їсти його можна як у гарячому, так і в холодному вигляді.

Як приготувати вірменський лаваш

Інгредієнти на 4 порції:

  • борошно пшеничне — 500 г;
  • вода — 350 мл;
  • дріжджі сухі — 10 г;
  • сіль — 5 г;
  • цукор — 10 г;
  • олія соняшникова — 20 мл.

Спосіб приготування:

  1. Дріжджі розчиняємо у теплій воді разом із цукром. Все перемішуємо. Поступово додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Накриваємо рушником та відправляємо у тепле місце на 1 годину.
  2. Через зазначений час обминаємо тісто змащеними олією руками та залишаємо ще на півгодини.
  3. Деко змащуємо олією, викладаємо тісто і формуємо руками коржик. Залишаємо підходити на 20 хвилин. Далі формуємо борозни вздовж коржика і змащуємо його водою.
  4. Лаваш випікаємо в розігрітій до 200°C духовці 30 хвилин до золотистої скоринки. Готовий хліб накриваємо рушником, даємо постояти 20 хвилин та подаємо до столу.

Такий лаваш можна використовувати як основу для піци за рецептом "Телеграфа". Насолоджуйтесь!