Навіть найдешевша рибка за цим рецептом вийде фантастичною

Читать на русском
Автор

Хрускіт буде чути в сусідній кімнаті

Кожен хоча б раз, але ставив собі питання, що приготувати на вечерю. Якщо перепробовано багато рецептів, і навіть паста з в’яленими томатами, пропонуємо поекспериментувати.

Сьогодні разом із "ТСН" пропонуємо приготувати рибку в неймовірно хрумкому клярі. Можливо, вам доведеться трохи більше провести часу на кухні, але результат вас точно здивує. Рибка вийде настільки смачною та хрумкою, що близькі будуть просити її щодня.

Як приготувати рибне філе в хрусткому клярі

Інгредієнти:

  • філе морської риби – 400 г;
  • перець чорний мелений;
  • сіль.

Для кляру:

  • вода – 100 мл;
  • яйце (жовток+білок) – 1 шт.;
  • борошно — 60 г;
  • крохмаль – 30 г;
  • розпушувач – 5 г;
  • куркума – 1/3 ч. л.;
  • сіль – 1/3 ч. л.

Для панірування:

  • борошно — 70 г;
  • рослинна олія – для смаження.

Спосіб приготування:

  1. Філе риби нарізаємо невеликими шматочками, солимо і перчимо на свій смак.
  2. Для приготування кляру в миску всипаємо борошно, крохмаль, розпушувач. Все перемішуємо, додаємо куркуму та жовток одного яйця. В отриману масу поступово вливаємо воду і перемішуємо віночком.
  3. Яєчний білок солимо і збиваємо віночком до легкої піни, відправляємо в тісто і знову все перемішуємо.
  4. В окремий посуд всипаємо борошно для панірування.
  5. Кожен шматочок риби пануємо в борошні, занурюємо в кляр і викладаємо на сковороду з розігрітою олією. Обсмажуємо рибу на середньому вогні до золотистої скоринки та подаємо до столу.

На вечерю рекомендуємо також приготувати картопляно-цибулеву запіканку за рецептом "Телеграфа". Це смачно, ситно та дуже незвичайно.