Пісочна основа, незвичайна начинка: такий пиріг сподобається усім
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Бюджетний смачний пиріг з незвичайною начинкою
Проста бюджетна випічка, на кшталт пирога зі склянки кефіру, виручає, коли часу обмаль, а до чаю хочеться чогось смачненького. Зазвичай, для приготування такої випічки всі необхідні продукти уже є вдома.
Однією із таких страв є пісочний пиріг з сухофруктами. Для його приготування достатньо близько 30 хвилин, а результат неодмінно порадує, інформує "Українська ґаздиня".
Як приготувати пиріг з сухофруктами
Інгредієнти:
- цукрова пудра — 40 г;
- борошно — 190 г;
- розпушувач — 3 г;
- холодне вершкове масло — 110 г;
- яєчні жовтки — 2 шт.;
Начинка:
- яєчні білки — 2 шт.
- цукор — 100 г;
- волоські горіхи — 40 г;
- курага — 40 г;
- родзинки — 40 г;
Спосіб приготування:
- У тарілку до цукрової пудри насипати борошно й розпушувач та перемішати.
- Натерти вершкове масло, перетерти в крихту.
- Додати жовтки, перемішати та замісити тісто.
- Тісто розділити на дві нерівні частини. Меншу загорнути в харчову плівку та покласти в морозилку на 15 хвилин.
- Іншу частину розподілити у формі діаметром 18 см та прибрати у холодильник.
- У мисці білки збити з цукром за допомогою міксера.
- Додати подрібнені волоські горіхи, дрібно нарізану курагу та родзинки, перемішати
- Викласти начинку у форму із тістом.
- Меншу частину тіста натерти на великій тертці зверху на пиріг.
- Випікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 35 хвилин.
А якщо ви любите просту у приготуванні і при цьому смачну випічку, рекомендуємо також приготувати яблучний пиріг із заливним кремом. Поєднання ніжного тіста, соковитих яблук та повітряного крему нікого не залишить байдужим.