Подруги проситимуть рецепт: найніжніший шоколадний "Брауні"

Читать на русском
Автор

Ідеальна шоколадна випічка

Любителі шоколаду уже ймовірно приготували кекси-п'ятихвилинки у мікрохвильовці, зробили торт "Три шоколади" та наїлися неймовірної шоколадної намазки. А тому ми поспішаємо поділитися іще одним рецептом смакоти — пирога "Брауні".

За цим рецептом випічка виходить ніжною, повітряною, просто тане в роті. А поділилися ним на порталі "Тлусті рецепти".

Як приготувати шоколадний "Брауні"

Інгредієнти:

  • борошно – 160 г;
  • розпушувач – 10 г;
  • какао – 50 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • цукор – 160 г;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • молоко – 180 мл;
  • олія – 100 мл.

Глазур:

  • какао – 2 ст. л.;
  • цукор – 5-6 ст. л.;
  • молоко – 4 ст. л.;
  • вершкове масло – 25 г;

Спосіб приготування:

  1. Борошно, какао та розпушувач просіяти в миску, перемішати.
  2. В окрему миску розбити два яйця, всипати цукор та ванільний цукор, перемішати.
  3. Додати молоко та олію, перемішати.
  4. Яєчно-молочну масу з'єднати з сухими інгредієнтами, перемішати.
  5. Вилити тісто у застелену пергаментом форму для випічки, розрівняти лопаткою.
  6. Випікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин. Залишити охолонути та вийняти пиріг із форми.
  7. Для глазурі потрібно змішати какао, цукор та молоко і підігріти на плиті майже до кипіння та розчинення цукру.
  8. Зняти з плити, додати масло, перемішати.
  9. Вилити глазур зверху "Брауні", залишити застигнути й можна подавати до столу.

А якщо ви любитель шоколаду, рекомендуємо приготувати шоколадні смаколики за рецептом "Телеграфа". Таких ласощів ви не знайдете в жодному магазині.