Карамелізований апельсин та печінка створять неймовірний тандем: салат стане хітом столу (відео)

Читать на русском
Автор
Ніжна та соковита м’якоть цитрусових відмінно доповнюють печінку Ніжна та соковита м’якоть цитрусових відмінно доповнюють печінку Новина оновлена 30 грудня 2023, 18:05

Апельсини в карамелі надають салату особливий кисло-солодкий смак

Хтось любить готувати до новорічного столу класичні страви, такі як "Олів’є" чи "Шубу". Інші воліють робити меню різноманітним і готувати незвичайні страви.

Одним з таких є салат із зеленню, печінкою та карамелізованими апельсинами. Рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "cook_with_me_at_home".

Як приготувати салат з апельсинами та печінкою

Інгредієнти:

  • печінка куряча – 350-400 г;
  • олія – 2 ст. л;
  • сіль, перець – за смаком;
  • олія – 1 ст. л;
  • цукор — 2 ч. л;
  • апельсин – 2 шт.;
  • рукола – 75 г;
  • огірок свіжий – 1 шт.;
  • помідори чері — 250 г;

Заправка:

  • мед – 8 ст. л;
  • олія (нерафінована) – 1-2 ст. л;
  • гірчиця французька – 4 год.

Спосіб приготування:

  1. Печінку помити, почистити та порізати на шматочки.
  2. Розігріти сковороду з олією, викласти печінку.
  3. На великому вогні підсмажити її із двох сторін, додати спеції, тушкувати під кришкою 5 хвилин.
  4. Додати масло і потримати, помішуючи ще кілька хвилин.
  5. На розігріту сковороду рівномірно розподілити цукор і викласти шматочки апельсина, обсмажити з двох боків до золотистої скориночки.
  6. Для заправки викласти мед, додати олію, перемішати до однорідності. Додати французьку гірчицю та знову перемішати.
  7. На тарілку викласти руколу, шматочки печінки. Далі – шматочки огірка, половинки чері та апельсинові часточки. Полити все заправкою.

Якщо ви любите салати, рекомендуємо також варіант цієї страви з курячим філе, кукурудзою та маринованою цибулею за рецептом "Телеграфа". Приготувати такий салат досить просто, але він вразить вас неперевершеним смаком та яскравими квітами.