Карамелізований апельсин та печінка створять неймовірний тандем: салат стане хітом столу (відео)
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Апельсини в карамелі надають салату особливий кисло-солодкий смак
Хтось любить готувати до новорічного столу класичні страви, такі як "Олів’є" чи "Шубу". Інші воліють робити меню різноманітним і готувати незвичайні страви.
Одним з таких є салат із зеленню, печінкою та карамелізованими апельсинами. Рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "cook_with_me_at_home".
Як приготувати салат з апельсинами та печінкою
Інгредієнти:
- печінка куряча – 350-400 г;
- олія – 2 ст. л;
- сіль, перець – за смаком;
- олія – 1 ст. л;
- цукор — 2 ч. л;
- апельсин – 2 шт.;
- рукола – 75 г;
- огірок свіжий – 1 шт.;
- помідори чері — 250 г;
Заправка:
- мед – 8 ст. л;
- олія (нерафінована) – 1-2 ст. л;
- гірчиця французька – 4 год.
Спосіб приготування:
- Печінку помити, почистити та порізати на шматочки.
- Розігріти сковороду з олією, викласти печінку.
- На великому вогні підсмажити її із двох сторін, додати спеції, тушкувати під кришкою 5 хвилин.
- Додати масло і потримати, помішуючи ще кілька хвилин.
- На розігріту сковороду рівномірно розподілити цукор і викласти шматочки апельсина, обсмажити з двох боків до золотистої скориночки.
- Для заправки викласти мед, додати олію, перемішати до однорідності. Додати французьку гірчицю та знову перемішати.
- На тарілку викласти руколу, шматочки печінки. Далі – шматочки огірка, половинки чері та апельсинові часточки. Полити все заправкою.
Якщо ви любите салати, рекомендуємо також варіант цієї страви з курячим філе, кукурудзою та маринованою цибулею за рецептом "Телеграфа". Приготувати такий салат досить просто, але він вразить вас неперевершеним смаком та яскравими квітами.