Гора рогаликів з одного яйця: рецепт найніжнішої випічки до чаю
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Ідеальні солодощі до чаю чи кави
Ми ділились рецептом чудового торта "Чорний принц". Тепер розповідаємо, як приготувати до чаю особливо ніжні рогалики. Їх секрет — у додаванні до тіста вершкового сиру.
Саме цей компонент створює неповторну текстуру готового тіста. Рецептом поділились на порталі Shuba.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне — 2 склянки (280 г)
- Масло вершкове — 220 г
- Вершковий сир — 220 г
- Сіль — 1/2 ч. л.
- Яйце куряче — 1 шт.
- Цукор — до смаку
- Варення — до смаку
Спосіб приготування:
- У мисці змішайте борошно і сіль. Додайте масло, вершковий сир і перебийте блендером до однорідності.
- Викладіть тісто на чисту поверхню і розділіть навпіл. З кожної половини сформуйте кулю, загорніть у плівку і відправте в холодильник на 2 години.
- Дістаньте тісто з холодильника і залиште при кімнатній температурі на 15 хвилин. Розігрійте духовку до 200°C і застеліть деко пергаментом.
- Розкатайте одну кулю тіста в тонкий пласт товщиною приблизно 0,5 см. Змастіть тісто варенням. Повторіть з другою кулею.
- Розріжте тісто на однакові трикутнички. З однієї кульки тіста можна отримати 8 трикутників. Починаючи з більшого кінця, згорніть кожен трикутник і викладіть на деко. Поставте в морозилку на 15 хвилин.
- Збийте яйце і змастіть ним охолоджені рогалики. Посипте цукром. Випікайте рогалики до золотистого кольору, приблизно 20 хвилин.
Варення можна використовувати будь-яке, але краще до цього рецепта пасує густе — воно не буде витікати з рогаликів. Також ми розповідали, як приготувати солодку ковбаску з кукурудзяних паличок.