Найпростіший торт зі склянки кефіру: фантастичний десерт "Чорний принц"
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 26652
Від цього торта будуть у захваті всі гості
Ми розповідали, як приготувати шоколадний кекс з сирною начинкою. Тепер ділимось рецептом простого і смачного торта "Чорний принц".
Це один з тих тортів, який виручить, якщо ви не знаєте, що приготувати на десерт. Ще й готується він із найпростіших продуктів. Рецептом поділились на порталі "Школа Життя".
Інгредієнти:
- Кефір – 250 мл.
- Яйця – 2 шт.
- Какао-порошок – 40 г
- Борошно – 300 г
- Цукор – 200 г
- Ванільний цукор – 1 ч.л.
- Розпушувач – 1,5 ч.л.
- Вершкове масло – 80 г
- Для крему:
- Вершки 33% – 200 г
- Сметана 20% – 250 г
- Цукрова пудра – 80 г
Спосіб приготування:
- У миску для тіста розбиваємо 2 яйця, додаємо цукор та ванільний цукор. Збиваємо міксером 5-6 хвилин.
- Поки яйця збиваються, відміряємо борошно, додаємо до нього розпушувач та какао. Перемішуємо і просіюємо.
- Додаємо кефір та розтоплене вершкове масло. Перемішуємо. Додаємо борошно з какао і перемішуємо до однорідності.
- Форму застеляємо папером для випічки та змащуємо вершковим маслом. Кладемо тісто у форму.
- Випікаємо при температурі 180 градусів приблизно 45-50 хвилин. Коли бісквіт спечеться і охолоне, витягаємо його з форми і зрізаємо верх. Сам бісквіт розрізаємо на 3 однакові коржі.
- Заздалегідь розморожуємо вишню без кісточок. Зливаємо з неї сік і відставляємо для просочення.
- Для крему у чашу міксера вливаємо 200 мл холодних вершків, додаємо пудру та збиваємо до стійких піків. Додаємо сметану та перемішуємо.
- Збираємо торт. Корж злегка просочуємо вишневим соком, змащуємо кремом та кладемо половину вишні. Так збираємо торт. Верх і боки теж змащуємо кремом. Зрізану верхівку кришимо на крихту і обсипаємо торт. Даємо йому просочитися 3-4 години, краще — ніч.
Виходить нереально смачний та яскравий десерт. Також ми ділились рецептом простого та швидкого печива до чаю.