Найпростіший торт зі склянки кефіру: фантастичний десерт "Чорний принц"

Читать на русском
Автор
26519
Чудовий десерт для сімейних застіль
Чудовий десерт для сімейних застіль

Від цього торта будуть у захваті всі гості

Ми розповідали, як приготувати шоколадний кекс з сирною начинкою. Тепер ділимось рецептом простого і смачного торта "Чорний принц".

Це один з тих тортів, який виручить, якщо ви не знаєте, що приготувати на десерт. Ще й готується він із найпростіших продуктів. Рецептом поділились на порталі "Школа Життя".

Інгредієнти:

  • Кефір – 250 мл.
  • Яйця – 2 шт.
  • Какао-порошок – 40 г
  • Борошно – 300 г
  • Цукор – 200 г
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.
  • Розпушувач – 1,5 ч.л.
  • Вершкове масло – 80 г
  • Для крему:
  • Вершки 33% – 200 г
  • Сметана 20% – 250 г
  • Цукрова пудра – 80 г

Спосіб приготування:

  1. У миску для тіста розбиваємо 2 яйця, додаємо цукор та ванільний цукор. Збиваємо міксером 5-6 хвилин.
  2. Поки яйця збиваються, відміряємо борошно, додаємо до нього розпушувач та какао. Перемішуємо і просіюємо.
  3. Додаємо кефір та розтоплене вершкове масло. Перемішуємо. Додаємо борошно з какао і перемішуємо до однорідності.
  4. Форму застеляємо папером для випічки та змащуємо вершковим маслом. Кладемо тісто у форму.
  5. Випікаємо при температурі 180 градусів приблизно 45-50 хвилин. Коли бісквіт спечеться і охолоне, витягаємо його з форми і зрізаємо верх. Сам бісквіт розрізаємо на 3 однакові коржі.
  6. Заздалегідь розморожуємо вишню без кісточок. Зливаємо з неї сік і відставляємо для просочення.
  7. Для крему у чашу міксера вливаємо 200 мл холодних вершків, додаємо пудру та збиваємо до стійких піків. Додаємо сметану та перемішуємо.
  8. Збираємо торт. Корж злегка просочуємо вишневим соком, змащуємо кремом та кладемо половину вишні. Так збираємо торт. Верх і боки теж змащуємо кремом. Зрізану верхівку кришимо на крихту і обсипаємо торт. Даємо йому просочитися 3-4 години, краще — ніч.

Виходить нереально смачний та яскравий десерт. Також ми ділились рецептом простого та швидкого печива до чаю.