Норвезькі кулінари готують оселедець за цим рецептом: виходить фантастична страва
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Один бутерброд із таким оселедцем — і ви вже ситі
Маринований оселедець з картопляним пюре — це один з улюблених варіантів ситної сімейної вечері. Щоб бути впевненим у смаку улюбленої рибки, ми замаринуємо її сьогодні вдома.
Разом з "Важно знать" ми розповімо, як готують маринований оселедець норвежці, адже вони знаються на рибі. Вони засолюють оселедець із помідорами, морквою і навіть ягодами. З такою рибкою вони роблять ситні бутерброди: достатньо одного, щоб ви наїлися. Пряна, в міру солона страва з чудовим морквяним маринадом вам точно сподобається.
Як приготувати маринований оселедець за норвезьким рецептом
Інгредієнти на дві півлітрові банки:
- 2 свіжоморожені оселедці;
- 3 невеликі цибулини;
- половина лимона;
- 2 невеликі моркви;
- 6 ч. л. цукру;
- 6 ч. л. солі;
- 10-12 шт. лаврового листа;
- 8-10 горошин чорного перцю.
Спосіб приготування:
- Нарізаємо тонкими кільцями цибулю, лимон також нарізаємо тонко, а моркву натираємо на великій тертці. Горошини перцю натискаємо тупою стороною ножа і дрібно нарізаємо.
- Оселедець чистимо від шкірки, кісток і нутрощів, філе нарізаємо шматочками завтовшки 2 см.
- На дно банки викладаємо кілька кілець цибулі, пару листочків лаврового листка, трохи моркви, шматочок лимона, щіпку перцю, половину чайної ложки солі та цукру. Далі до половини банки викладаємо рибу. Повторюємо верстви.
- Банки з оселедцем відправляємо у холодильник на 2-3 доби.
Готовий оселедець подаємо з домашнім хлібом та насолоджуємося. Смачного.