Норвезькі кулінари готують оселедець за цим рецептом: виходить фантастична страва

Читать на русском
Автор
Новина оновлена 14 січня 2024, 06:39

Один бутерброд із таким оселедцем — і ви вже ситі

Маринований оселедець з картопляним пюре — це один з улюблених варіантів ситної сімейної вечері. Щоб бути впевненим у смаку улюбленої рибки, ми замаринуємо її сьогодні вдома.

Разом з "Важно знать" ми розповімо, як готують маринований оселедець норвежці, адже вони знаються на рибі. Вони засолюють оселедець із помідорами, морквою і навіть ягодами. З такою рибкою вони роблять ситні бутерброди: достатньо одного, щоб ви наїлися. Пряна, в міру солона страва з чудовим морквяним маринадом вам точно сподобається.

Як приготувати маринований оселедець за норвезьким рецептом

Інгредієнти на дві півлітрові банки:

  • 2 свіжоморожені оселедці;
  • 3 невеликі цибулини;
  • половина лимона;
  • 2 невеликі моркви;
  • 6 ч. л. цукру;
  • 6 ч. л. солі;
  • 10-12 шт. лаврового листа;
  • 8-10 горошин чорного перцю.

Спосіб приготування:

  1. Нарізаємо тонкими кільцями цибулю, лимон також нарізаємо тонко, а моркву натираємо на великій тертці. Горошини перцю натискаємо тупою стороною ножа і дрібно нарізаємо.
  2. Оселедець чистимо від шкірки, кісток і нутрощів, філе нарізаємо шматочками завтовшки 2 см.
  3. На дно банки викладаємо кілька кілець цибулі, пару листочків лаврового листка, трохи моркви, шматочок лимона, щіпку перцю, половину чайної ложки солі та цукру. Далі до половини банки викладаємо рибу. Повторюємо верстви.
  4. Банки з оселедцем відправляємо у холодильник на 2-3 доби.

Готовий оселедець подаємо з домашнім хлібом та насолоджуємося. Смачного.