Не випічка, а пухнаста хмарка: йогуртовий пиріг з малиною

Читать на русском
Автор

Пиріг виходить ароматним та м’яким

Багато господинь цінують просту випічку за те, що достатньо змішати інгредієнти, а все інше робить духовка. А якщо пиріг виходить повітряним і просто тане в роті – рецепту ціни немає.

Одним з таких варіантів є класична "Шарлотка" або йогуртовий пиріг з малиною та курагою. А рецептом з нами поділилися на порталі "Клопотенко".

Як приготувати йогуртовий пиріг з малиною та курагою

Інгредієнти:

  • борошно — 300 г (і додатково для посипання форми);
  • цукор — 200 г;
  • розпушувач — 1 ч. л.;
  • ванільний цукор — 1 ч. л.;
  • масло вершкове — 120 г (і додатково для змащування форми);
  • яйця — 3 шт.;
  • натуральний йогурт — 250 г;
  • курага — 100 г;
  • малина — 100 г;
  • сіль — щіпка

Спосіб приготування:

  1. М’яке вершкове масло кімнатної температури збити міксером із цукром, ванільним цукром та сіллю.
  2. По одному додати яйця, збити до однорідності.
  3. Додати йогурт, перемішати.
  4. Додати борошно і розпушувач, перемішати.
  5. Курагу промити, просушити, порізати на невеликі шматочки.
  6. Додати в тісто, перемішати.
  7. Форму для запікання змастити вершковим маслом і присипати невеликою кількістю борошна.
  8. Тісто викласти у форму, рівномірно розподілити.
  9. На поверхні розкласти малину, трохи вдавлюючи ягоди в тісто.
  10. Випікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько години.

А якщо ви любите смачну випічку, рекомендуємо також приготувати тертий пиріг із варенням за рецептом "Телеграфа". Приємна кислинка, солодкий корж і хрумка апетитна крихта — цей пиріг вище за всілякі похвали.