Не випічка, а пухнаста хмарка: йогуртовий пиріг з малиною
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 3350
Пиріг виходить ароматним та м’яким
Багато господинь цінують просту випічку за те, що достатньо змішати інгредієнти, а все інше робить духовка. А якщо пиріг виходить повітряним і просто тане в роті – рецепту ціни немає.
Одним з таких варіантів є класична "Шарлотка" або йогуртовий пиріг з малиною та курагою. А рецептом з нами поділилися на порталі "Клопотенко".
Як приготувати йогуртовий пиріг з малиною та курагою
Інгредієнти:
- борошно — 300 г (і додатково для посипання форми);
- цукор — 200 г;
- розпушувач — 1 ч. л.;
- ванільний цукор — 1 ч. л.;
- масло вершкове — 120 г (і додатково для змащування форми);
- яйця — 3 шт.;
- натуральний йогурт — 250 г;
- курага — 100 г;
- малина — 100 г;
- сіль — щіпка
Спосіб приготування:
- М’яке вершкове масло кімнатної температури збити міксером із цукром, ванільним цукром та сіллю.
- По одному додати яйця, збити до однорідності.
- Додати йогурт, перемішати.
- Додати борошно і розпушувач, перемішати.
- Курагу промити, просушити, порізати на невеликі шматочки.
- Додати в тісто, перемішати.
- Форму для запікання змастити вершковим маслом і присипати невеликою кількістю борошна.
- Тісто викласти у форму, рівномірно розподілити.
- На поверхні розкласти малину, трохи вдавлюючи ягоди в тісто.
- Випікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько години.
А якщо ви любите смачну випічку, рекомендуємо також приготувати тертий пиріг із варенням за рецептом "Телеграфа". Приємна кислинка, солодкий корж і хрумка апетитна крихта — цей пиріг вище за всілякі похвали.