Такі котлетки готують в Іспанії: секрет цієї пишності і унікального смаку — в одному інгредієнті

Читать на русском
Автор
Новина оновлена 15 січня 2024, 09:14

Спробуйте — і звичайних котлет вже не захочете

Ми розповідали, як приготувати особливо смачні котлети з курячої грудки. Тепер розповідаємо, як котлети готують в Іспанії.

Іспанські котлети відрізняються від традиційних українських тим, що в них замість молока і хліба кладуть кефір і соду. Це не лише робить їх легкими і пишними, а також допомагає уникнути ефекту спресованості м'яса. Рецептом поділились на порталі "Сенсація".

Інгредієнти:

  • 500 г фаршу
  • 200 г кефіру
  • 1 цибулина
  • 1 яйце
  • 1 ч. л. солі
  • 1 ч. л. цукру
  • 100 г борошна
  • 1 ч. л. соди
  • часник
  • панірувальні сухарі

Спосіб приготування:

  1. У мисці змішайте фарш, соду, кефір, яйце, сіль і цукор. Пропустіть цибулю та часник через м'ясорубку і додайте в фарш.
  2. Просійте борошно в миску з м’ясом і добре перемішайте фарш. Дайте йому трохи постояти в холодильнику.
  3. Сформуйте і запаніруйте котлети. Для панірування котлет можна використовувати борошно, панірувальні сухарі або кукурудзяні пластівці.
  4. Розігрійте сковороду з олією і обсмажте котлети з двох боків до золотистого кольору.
  5. Потім переверніть котлети на інший бік, накрийте кришкою і тушкуйте протягом 10 хвилин на мінімальному вогні.

Подавати такі котлети дуже смачно зі сметаною і свіжою зеленню. Також ми розповідали, як приготувати чудове картопляне пюре без масла чи молока — воно буде ідеальним гарніром до таких котлеток.