Є трохи скумбрії — відправте її в суп: рецепт, який точно буде в закладках
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Цей суп захочеться їсти знову і знову
Виявляється, скумбрію можна не тільки смачно засолити або запекти в духовці. З цієї риби також вийде неймовірно смачний суп.
Для рецепта від Shuba необхідно розморозити скумбрію настільки, щоб можна було розпатрати її та витягнути нутрощі. Також можете поекспериментувати зі спеціями та приправами – суп вийде неймовірно апетитним, а риба надасть страві аромату та насиченості.
Як приготувати суп зі скумбрії
Інгредієнти на 4 порції:
- скумбрія свіжоморожена — 400 г;
- картопля — 7 шт.;
- цибуля жовта ріпчаста — 1 шт.;
- морква — 1 шт.;
- рослинна олія — 30 г;
- вода — 3 л;
- сіль, чорний перець, зелень — на смак.
Спосіб приготування:
- Скумбрію миємо, видаляємо голову та нарізаємо порційними шматочками.
- Цибулю нарізаємо маленькими кубиками та обсмажуємо в сковороді з олією до прозорості. Додаємо натерту моркву, продовжуємо обсмажувати протягом кількох хвилин до м’якості.
- У каструлю з кип’яченою водою відправляємо скумбрію, доводимо до кипіння і варимо протягом 10-15 хвилин. Додаємо нарізану кубиками картоплю, через десять хвилин — піджарку з цибулі та моркви.
- Суп солимо, перчимо, за бажанням додаємо спеції для риби та готуємо ще близько 10-15 хвилин.
- Через вказаний час вимикаємо вогонь, додаємо в суп дрібно нарізану зелень і даємо настоятися під кришкою ще 10 хвилин.
Готовий рибний суп подаємо з домашнім хлібом. У вас вийде неймовірно смачний обід.