Буряк і трохи м’яти: близькі здивуються оригінальному салату
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Особливого смаку страві додасть заправка
Як правило, з буряків ми готуємо український борщ або оселедець під "Шубою". Але з цим приголомшливим продуктом можна приготувати незвичайний салат, і ми вам це доведемо.
По-перше, для такого салату вам знадобиться всього чотири інгредієнти та незвичайна заправка. По-друге, приготувати страву не складе великого труда. Рецептом такої смачної, простої в приготуванні та корисної страви ділиться life.nv.ua.
Як приготувати салат з буряка
Інгредієнти:
- буряк середнього розміру — 2 шт.;
- яблука — 2 шт.;
- горіхи — половина чашки
- свіжа м’ята – чверть чашки;
- сіль, чорний перець — на власний смак
Для заправки:
- оливкова олія — 3 ст. л.;
- оцет яблучний — 2 ст. л.;
- мед — 1 ч. л.
Спосіб приготування:
- Яблука миємо, чистимо, нарізаємо м'якуш невеликими шматочками або натираємо на великій тертці.
- Буряки відварюємо на готовності, також натираємо на великій тертці.
- Очищені горіхи підсмажуємо та подрібнюємо, перемішуємо з яблуками, буряком та м’ятою.
- В окремому посуді до однорідного стану змішуємо оливкову олію, оцет, мед, за бажанням додаємо трохи лимонного соку.
- Приготованою заправкою поливаємо салат, солимо, перчимо і ретельно перемішуємо. Відправляємо його в холодильник на якийсь час, щоб смаки добре перемішалися.
- Прикрашаємо салат горіхами, м’ятою або зеленню та подаємо до столу.
А щоб салат зберігався довше, дотримуйтесь простих правил. Вони заощадять ваш бюджет.