Найшвидший холодець без желатину: рецепт в мультиварці за 30 хвилин
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Якщо у вас є мультиварка з функцією скороварки, не обов’язково тратити на холодець цілий день
Ми розповідали, як приготувати класичний смачний холодець без желатину. Зазвичай на його приготування (не враховуючи час застигання) йде від 3 до 6 годин.
Та є спосіб приготувати все значно швидше. Він спрацює, якщо у вас є мультиварка з функцією скороварки. Рецептом такого швидкого холодцю поділились на порталі "Школа Життя".
Інгредієнти:
- Курка – 800 г
- Свинячі ніжки – 400 г
- Морква – 1 шт
- Вода – 1,5 л
- Сіль – 1,5 ч.л.
- Часник – 3 зубчики
- Чорний перець – до смаку
- Лавровий лист – 2 шт
- Перець горошком – 4 шт
Спосіб приготування:
- У мультиварці скороварці встановлюємо каструлю. Кладемо курку, свинячі ніжки, моркву, сіль, лавровий лист і перець горошком.
- Заливаємо все водою так, щоб м'ясо було покрите. Закриваємо кришкою і встановлюємо режим тушкування на 20 хвилин.
- Через 20 хвилин відкриваємо кришку. Холодець на цьому етапі вже готовий, але потрібно дати йому охолонути, щоб легко відокремити м'ясо від кісток.
- Виймаємо та викидаємо моркву. Виймаємо курку і свинячі ніжки. Відокремлюємо м'ясо від кісток.
- У форму для випікання мафінів викладаємо м'ясо. У невеликій кількості бульйону розводимо часник і прогріваємо в мікрохвильовій печі.
- Додаємо проціджений бульйон, перемішуємо і додаємо чорний перець. Куштуємо на сіль.
- Заливаємо м'ясо бульйоном і прибираємо до застигання. М’ясо, що залишилось, також заливаємо бульйоном і прибираємо до застигання.
- Коли холодець застигне, виймаємо його з форм та подаємо до столу. Перед застиганням можна додати ще прикрас — половинки варених яєць, зелень тощо.
Такий холодець на смак не відрізняється від того, що варився годинами. Також ми ділились рецептом чудової закуски до цієї страви — бурякових цвіклів.