Найшвидший холодець без желатину: рецепт в мультиварці за 30 хвилин

Читать на русском
Автор

Якщо у вас є мультиварка з функцією скороварки, не обов’язково тратити на холодець цілий день

Ми розповідали, як приготувати класичний смачний холодець без желатину. Зазвичай на його приготування (не враховуючи час застигання) йде від 3 до 6 годин.

Та є спосіб приготувати все значно швидше. Він спрацює, якщо у вас є мультиварка з функцією скороварки. Рецептом такого швидкого холодцю поділились на порталі "Школа Життя".

Інгредієнти:

  • Курка – 800 г
  • Свинячі ніжки – 400 г
  • Морква – 1 шт
  • Вода – 1,5 л
  • Сіль – 1,5 ч.л.
  • Часник – 3 зубчики
  • Чорний перець – до смаку
  • Лавровий лист – 2 шт
  • Перець горошком – 4 шт

Спосіб приготування:

  1. У мультиварці скороварці встановлюємо каструлю. Кладемо курку, свинячі ніжки, моркву, сіль, лавровий лист і перець горошком.
  2. Заливаємо все водою так, щоб м'ясо було покрите. Закриваємо кришкою і встановлюємо режим тушкування на 20 хвилин.
  3. Через 20 хвилин відкриваємо кришку. Холодець на цьому етапі вже готовий, але потрібно дати йому охолонути, щоб легко відокремити м'ясо від кісток.
  4. Виймаємо та викидаємо моркву. Виймаємо курку і свинячі ніжки. Відокремлюємо м'ясо від кісток.
  5. У форму для випікання мафінів викладаємо м'ясо. У невеликій кількості бульйону розводимо часник і прогріваємо в мікрохвильовій печі.
  6. Додаємо проціджений бульйон, перемішуємо і додаємо чорний перець. Куштуємо на сіль.
  7. Заливаємо м'ясо бульйоном і прибираємо до застигання. М’ясо, що залишилось, також заливаємо бульйоном і прибираємо до застигання.
  8. Коли холодець застигне, виймаємо його з форм та подаємо до столу. Перед застиганням можна додати ще прикрас — половинки варених яєць, зелень тощо.

Такий холодець на смак не відрізняється від того, що варився годинами. Також ми ділились рецептом чудової закуски до цієї страви — бурякових цвіклів.