Єврейський рецепт приготування плову: виходить смачним завдяки незвичайному продукту
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Плов виходить смачним навіть у холодному вигляді
Східний ароматний плов швидко проникнув в українську кухню і залишився назавжди. М’ясо, рис, морква, цибуля, часник та спеції – ось класичний рецепт страви.
У єврейській традиції плов також посідає особливе місце. Варіантів його приготування також дуже багато, загальним є використання рису, м’яса та різних спецій. Сьогодні ми приготуємо страву з курячим філе, а пікантності плову додасть масло гхі. Незвичайним рецептом ділиться "Важливо знати".
Як приготувати плов з курячим філе.
Інгредієнти:
- 600 г філе;
- 250 г рису;
- 40 г топленого вершкового масла (гхі);
- 0,5 ч. л. перцю чорного;
- 2–3 лаврові листи;
- 400 мл води;
- сіль до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Куряче м’ясо миємо, нарізаємо порційними шматочками по 3-4 см. Розігріваємо сковороду і на максимальному вогні обсмажуємо м’ясо протягом 4-5 хвилин з кожного боку.
- Під проточною водою миємо рис і викладаємо його на сковороду з обсмаженим філе. Туди ж додаємо воду, масло гхі, сіль, чорний перець та лаврове листя. Готуємо все під закритою кришкою на середньому вогні протягом 20-25 хвилин.
- Готовий плов прикрашаємо свіжою зеленню, гранатовими зернятками та подаємо до столу.
А ви знали, що смачно приготувати плов навіть без м’яса? Цей рецепт вам знадобиться.