Єврейський рецепт приготування плову: виходить смачним завдяки незвичайному продукту

Читать на русском
Автор
17637
Східний колорит на вашій кухні
Східний колорит на вашій кухні. Фото vazhnoznat.com

Плов виходить смачним навіть у холодному вигляді

Східний ароматний плов швидко проникнув в українську кухню і залишився назавжди. М’ясо, рис, морква, цибуля, часник та спеції – ось класичний рецепт страви.

У єврейській традиції плов також посідає особливе місце. Варіантів його приготування також дуже багато, загальним є використання рису, м’яса та різних спецій. Сьогодні ми приготуємо страву з курячим філе, а пікантності плову додасть масло гхі. Незвичайним рецептом ділиться "Важливо знати".

Як приготувати плов з курячим філе.

Інгредієнти:

  • 600 г філе;
  • 250 г рису;
  • 40 г топленого вершкового масла (гхі);
  • 0,5 ч. л. перцю чорного;
  • 2–3 лаврові листи;
  • 400 мл води;
  • сіль до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Куряче м’ясо миємо, нарізаємо порційними шматочками по 3-4 см. Розігріваємо сковороду і на максимальному вогні обсмажуємо м’ясо протягом 4-5 хвилин з кожного боку.
  2. Під проточною водою миємо рис і викладаємо його на сковороду з обсмаженим філе. Туди ж додаємо воду, масло гхі, сіль, чорний перець та лаврове листя. Готуємо все під закритою кришкою на середньому вогні протягом 20-25 хвилин.
  3. Готовий плов прикрашаємо свіжою зеленню, гранатовими зернятками та подаємо до столу.

А ви знали, що смачно приготувати плов навіть без м’яса? Цей рецепт вам знадобиться.