Завжди виходять соковитими та ніжними: ці пиріжки розберуть швидше за бабусю випічку

Читать на русском
Автор

Відмінно і на сніданок, і на перекус

Золотисті смажені пиріжки завжди відмінна ідея для ситного сніданку або для перекусу. Готуються вони легко і швидко, а результат подобається всім без винятку.

А ось пиріжки від "Бабушкиних рецептів" вийдуть взагалі ідеальними. Соковита начинка та ніжне тісто не залишать нікого байдужими. Близькі проситимуть їх мало не щоранку.

Як приготувати смажені пиріжки з м’ясом та грибами

Інгредієнти

Для тіста:

  • кефір – 200 мл;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • цукор — 2 ч. л.;
  • яйце – 1 шт.;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • соняшникова олія – 3 ст. л.;
  • борошно — 350 г.

Для начинки:

  • цибуля – 1 шт.;
  • печериці – 400 г;
  • куряче філе – 300 г;
  • твердий сир – 150 г;
  • сіль — ½ ч. л.

Спосіб приготування:

  1. У мисці змішуємо теплий кефір, сіль, цукровий пісок, яйце та олію. Все ретельно перемішуємо.
  2. В отриману масу додаємо кефір, борошно та розпушувач, замішуємо еластичне та м’яке тісто.
  3. Тим часом чистимо і дрібно нарізаємо цибулю. Обсмажуємо його в сковороді із розтопленим вершковим маслом. Туди ж відправляємо нарізані пластинами гриби та обсмажуємо до випаровування рідини.
  4. Після відправляємо в сковороду до грибів та цибулі подрібнене куряче філе та обсмажуємо до готовності. Додаємо дрібно натертий сир, солимо. Через пару хвилин вимикаємо вогонь і залишаємо остигати.
  5. У цей час розминаємо тісто, ділимо його на 12 рівних колобків і розгортаємо їх руками в товсті коржики діаметром приблизно 5-6 см. У центр викладаємо начинку і защипуємо краї, трохи притискаємо.
  6. Розігріваємо сковороду з олією, викладаємо пиріжки та обсмажуємо їх з обох боків до золотистої скоринки.

Подаємо готові смажені пиріжки з ароматною кавою та насолоджуємось. Смачного!