Завжди виходять соковитими та ніжними: ці пиріжки розберуть швидше за бабусю випічку
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 42569
Відмінно і на сніданок, і на перекус
Золотисті смажені пиріжки завжди відмінна ідея для ситного сніданку або для перекусу. Готуються вони легко і швидко, а результат подобається всім без винятку.
А ось пиріжки від "Бабушкиних рецептів" вийдуть взагалі ідеальними. Соковита начинка та ніжне тісто не залишать нікого байдужими. Близькі проситимуть їх мало не щоранку.
Як приготувати смажені пиріжки з м’ясом та грибами
Інгредієнти
Для тіста:
- кефір – 200 мл;
- сіль — 1 ч. л.;
- цукор — 2 ч. л.;
- яйце – 1 шт.;
- розпушувач – 1 ч. л.;
- соняшникова олія – 3 ст. л.;
- борошно — 350 г.
Для начинки:
- цибуля – 1 шт.;
- печериці – 400 г;
- куряче філе – 300 г;
- твердий сир – 150 г;
- сіль — ½ ч. л.
Спосіб приготування:
- У мисці змішуємо теплий кефір, сіль, цукровий пісок, яйце та олію. Все ретельно перемішуємо.
- В отриману масу додаємо кефір, борошно та розпушувач, замішуємо еластичне та м’яке тісто.
- Тим часом чистимо і дрібно нарізаємо цибулю. Обсмажуємо його в сковороді із розтопленим вершковим маслом. Туди ж відправляємо нарізані пластинами гриби та обсмажуємо до випаровування рідини.
- Після відправляємо в сковороду до грибів та цибулі подрібнене куряче філе та обсмажуємо до готовності. Додаємо дрібно натертий сир, солимо. Через пару хвилин вимикаємо вогонь і залишаємо остигати.
- У цей час розминаємо тісто, ділимо його на 12 рівних колобків і розгортаємо їх руками в товсті коржики діаметром приблизно 5-6 см. У центр викладаємо начинку і защипуємо краї, трохи притискаємо.
- Розігріваємо сковороду з олією, викладаємо пиріжки та обсмажуємо їх з обох боків до золотистої скоринки.
Подаємо готові смажені пиріжки з ароматною кавою та насолоджуємось. Смачного!