Усього по 12 ложок — і в духовку: найпростіший рецепт італійського бісквіту

Читать на русском
Автор
Новина оновлена 26 січня 2024, 08:06

Рецепт для тих, хто не має кухонних ваг

Якщо у вас немає кухонних терезів або ви любите просту у приготуванні випічку, напевно вже пробували десерт "Три склянки". Сьогодні ж спекти популярний італійський пиріг під назвою "12 ложок".

Секрет приготування пирога за рецептом Today в тому, що він готується без зважування інгредієнтів — можна відміряти звичайною столовою ложкою. Цими ласощами ви здивуєте і близьких, і гостей під час святкового застілля.

Як приготувати італійський пиріг "12 ложок"

Інгредієнти:

  • борошно — 12 ст. л.;
  • цукор – 12 ст. л.;
  • молоко – 12 ст. л. (240 мл);
  • олія – 12 ст. л. (240 мл);
  • розпушувач — 2 ч. л.;
  • яйця – 3 шт.;
  • половина лимона;
  • дрібка солі.

Спосіб приготування:

  1. У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо цукор і дрібку солі, збиваємо до однорідності вінчиком або міксером на низькій швидкості.
  2. В отриману масу додаємо молоко, рослинну олію, знову все перемішуємо.
  3. З половини лимона за допомогою дрібної тертки знімаємо цедру, видавлюємо сік, додаємо все в тісто і знову перемішуємо.
  4. Змішуємо просіяне борошно з розпушувачем, поступово додаємо в рідку масу. У вас має вийти однорідне і густе тісто, як для оладок.
  5. Змащуємо форму рослинною олією, присипаємо борошном. Вливаємо у форму тісто і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин.

Даємо пирогу охолонути, посипаємо цукровою пудрою і разом за улюбленим напоєм подаємо до столу. Смачного!