Усього по 12 ложок — і в духовку: найпростіший рецепт італійського бісквіту
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Рецепт для тих, хто не має кухонних ваг
Якщо у вас немає кухонних терезів або ви любите просту у приготуванні випічку, напевно вже пробували десерт "Три склянки". Сьогодні ж спекти популярний італійський пиріг під назвою "12 ложок".
Секрет приготування пирога за рецептом Today в тому, що він готується без зважування інгредієнтів — можна відміряти звичайною столовою ложкою. Цими ласощами ви здивуєте і близьких, і гостей під час святкового застілля.
Як приготувати італійський пиріг "12 ложок"
Інгредієнти:
- борошно — 12 ст. л.;
- цукор – 12 ст. л.;
- молоко – 12 ст. л. (240 мл);
- олія – 12 ст. л. (240 мл);
- розпушувач — 2 ч. л.;
- яйця – 3 шт.;
- половина лимона;
- дрібка солі.
Спосіб приготування:
- У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо цукор і дрібку солі, збиваємо до однорідності вінчиком або міксером на низькій швидкості.
- В отриману масу додаємо молоко, рослинну олію, знову все перемішуємо.
- З половини лимона за допомогою дрібної тертки знімаємо цедру, видавлюємо сік, додаємо все в тісто і знову перемішуємо.
- Змішуємо просіяне борошно з розпушувачем, поступово додаємо в рідку масу. У вас має вийти однорідне і густе тісто, як для оладок.
- Змащуємо форму рослинною олією, присипаємо борошном. Вливаємо у форму тісто і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин.
Даємо пирогу охолонути, посипаємо цукровою пудрою і разом за улюбленим напоєм подаємо до столу. Смачного!