Ні запаху, ні жирних бризок: хитрий рецепт приготування мойви

Читати російською
Автор

Смачно, швидко та неймовірно просто

Ви не любите смажити улюблену мойву через запах і купи жирних бризок на плиті? Дуже дарма!

Разом з "Бабусиними рецептами" ми поділимося простим та швидким рецептом приготування улюбленої мойви. І найголовніше – вам не доведеться півдня мити кухню та провітрювати її. Одна маленька хитрість і смачна рибка на столі.

Як посмажити мойву без запаху та бризок

Інгредієнти:

  • мойва — 500 г;
  • борошно — 100 г;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • паприка — 1 ч. л.;
  • перець — 1/2 ч. л.;
  • соняшникова олія – для смаження.

Спосіб приготування:

  1. Мойву моєму і ретельно сушимо.
  2. В окрему тарілку насипаємо борошно, додаємо сіль, паприку та перець, ретельно перемішуємо.
  3. Обвалюємо мойву в отриманій сухій суміші з усіх боків.
  4. На обробній дошці розстеляємо папір для запікання, змащуємо рослинною олією по всій площі. На одну половину паперу викладаємо 6-7 риб, накриваємо другою половиною паперу і повертаємо краї — у вас повинен вийти закритий "конвертик" з рибою всередині.
  5. Конверт із рибою відправляємо у сковороду і смажимо на маленькому вогні протягом 5 хвилин. Перевертаємо на інший бік, смажимо також 5 хвилин. Пакет викладаємо на тарілку або обробну дошку та виймаємо смажену рибу.

Таким чином смажимо всю рибу і подаємо до столу з картопляним пюре. Смачного!