Ні запаху, ні жирних бризок: хитрий рецепт приготування мойви
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Смачно, швидко та неймовірно просто
Ви не любите смажити улюблену мойву через запах і купи жирних бризок на плиті? Дуже дарма!
Разом з "Бабусиними рецептами" ми поділимося простим та швидким рецептом приготування улюбленої мойви. І найголовніше – вам не доведеться півдня мити кухню та провітрювати її. Одна маленька хитрість і смачна рибка на столі.
Як посмажити мойву без запаху та бризок
Інгредієнти:
- мойва — 500 г;
- борошно — 100 г;
- сіль — 1 ч. л.;
- паприка — 1 ч. л.;
- перець — 1/2 ч. л.;
- соняшникова олія – для смаження.
Спосіб приготування:
- Мойву моєму і ретельно сушимо.
- В окрему тарілку насипаємо борошно, додаємо сіль, паприку та перець, ретельно перемішуємо.
- Обвалюємо мойву в отриманій сухій суміші з усіх боків.
- На обробній дошці розстеляємо папір для запікання, змащуємо рослинною олією по всій площі. На одну половину паперу викладаємо 6-7 риб, накриваємо другою половиною паперу і повертаємо краї — у вас повинен вийти закритий "конвертик" з рибою всередині.
- Конверт із рибою відправляємо у сковороду і смажимо на маленькому вогні протягом 5 хвилин. Перевертаємо на інший бік, смажимо також 5 хвилин. Пакет викладаємо на тарілку або обробну дошку та виймаємо смажену рибу.
Таким чином смажимо всю рибу і подаємо до столу з картопляним пюре. Смачного!