В Австралії обожнюють цей десерт: шоколадну смакоту з кокосом легко приготувати вдома

Читать на русском
Автор

Встояти перед неповторним смаком солодощів неможливо

На вечерю з друзями можна приготувати традиційну італійську страву — лазанью, а на десерт подати тістечка, які часто готують та люблять в Австралії. Десерт під назвою ламінгтон є бісквітом, покритим шоколадною глазур’ю і обвалений у кокосовій стружці.

Такий десерт легко приготувати вдома і він сподобається гостям. А рецептом з нами поділилися на порталі "Say7".

Як приготувати ламінгтон

Інгредієнти:

Бісквіт

  • 3 яйця;
  • 120 г вершкового масла;
  • 120-150 г цукру;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 130 мл молока;
  • 10 г розпушувача;
  • 200-250 г борошна

Глазур

  • 300-400 г цукрової пудри (або цукру);
  • 35 г какао-порошку;
  • 30 г вершкового масла;
  • 130 мл молока;

Також

  • 100-150 г кокосової стружки;

Спосіб приготування:

  1. Масло розтерти з цукром та ванільним цукром.
  2. Додати яйця, перемішати.
  3. Додати борошно, перемішати.
  4. Додати половину молока, перемішати.
  5. Додати половину борошна, що залишилося, перемішати.
  6. Додати молоко, що залишилося, перемішати.
  7. Знову додати борошно, що залишилося, перемішати.
  8. Тісто вилити у форму, застелену пергаментом.
  9. Випікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин.
  10. Готовий бісквіт остудити, нарізувати на квадрати 5×5 см.
  11. Приготувати глазур, змішавши пудру, какао, молоко та олію та підігрівши все на водяній бані до однорідної консистенції.
  12. Обваляти шматочки бісквіта в глазурі, а потім обваляти в кокосовій стружці.

А якщо ви любите смачні тістечка, рекомендуємо приготувати смачні пончики за бабусиним рецептом. Цю смакоту з’їдять до останньої крихти.