З ним ви не захочете жодних тортів: фантастичний львівський сирник легко приготувати вдома
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Смачний сирник, як у львівських кондитерських
Ми розповідали, як приготувати красивий сирник на основі із шоколадного тіста. Однак знаменитий Львівський сирник — це окрема історія.
Особливість цієї випічки у тому, що, настоявшись, вона стає ще більш соковитою і ніжною. Як готувати львівський сирник, розповіли на порталі "Файні рецепти".
Інгредієнти:
- 500 г домашнього жирного сиру
- 4 яйця
- 150 г цукру
- 2 ст. л. манки
- 100 г вершкового масла кімнатної температури
- 100 г родзинок
- 1 лимон
- 1 ст. л. ванільного екстракту
Для шоколадної глазурі:
- 100 г чорного шоколаду (72%)
- 50 г жирних вершків
- 1 ст. л. меду
- 20 г води
Спосіб приготування:
- Заливаємо родзинки гарячою водою. Дрібно натираємо цедру лимона на тертці, попередньо добре його вимивши.
- Перетираємо домашній сир крізь сито або пропускаємо 2 рази через м'ясорубку. Змішуємо домашній сир, манку, лимонну цедру та ретельно перемішуємо інгредієнти.
- Додаємо в сирну масу розм'якшене вершкове масло. Відокремлюємо білки від жовтків. До жовтків додаємо половину цукру.
- Збиваємо жовтки з цукром до посвітління та пишності. Змішуємо жовтки з сирною масою. Додаємо ванільний екстракт.
- Збиваємо білки в міцну піну. Продовжуючи збивати білки, додаємо цукор, що залишився. Збиваємо білки, поки вони не стануть гладкими та блискучими до повного розчинення цукру.
- Поступово вводимо збиті білки в сирну масу. Наприкінці додаємо родзинки, ретельно віджавши з них воду. Маса вийде ніжною та пишною.
- Викладаємо сирну масу у форму для випічки, застелену пергаментом. Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці до 180°C протягом 1 години до рум'яного кольору.
- У процесі випікання сирник підніметься, але потім осяде – це нормально. Готовий львівський сирник охолоджуємо.
- Розтоплюємо шоколад разом з вершками. Потім додаємо в масу воду та мед. Розподіляємо рівномірно глазур по поверхні львівського сирника та ставимо у холодильник на 6-8 годин.
Глазур застигне у холодильнику, але залишиться м’якою. Також ми ділились рецептом дуже смачного десерту.