З ним ви не захочете жодних тортів: фантастичний львівський сирник легко приготувати вдома

Читать на русском
Автор

Смачний сирник, як у львівських кондитерських

Ми розповідали, як приготувати красивий сирник на основі із шоколадного тіста. Однак знаменитий Львівський сирник — це окрема історія.

Особливість цієї випічки у тому, що, настоявшись, вона стає ще більш соковитою і ніжною. Як готувати львівський сирник, розповіли на порталі "Файні рецепти".

Інгредієнти:

  • 500 г домашнього жирного сиру
  • 4 яйця
  • 150 г цукру
  • 2 ст. л. манки
  • 100 г вершкового масла кімнатної температури
  • 100 г родзинок
  • 1 лимон
  • 1 ст. л. ванільного екстракту

Для шоколадної глазурі:

  • 100 г чорного шоколаду (72%)
  • 50 г жирних вершків
  • 1 ст. л. меду
  • 20 г води

Спосіб приготування:

  1. Заливаємо родзинки гарячою водою. Дрібно натираємо цедру лимона на тертці, попередньо добре його вимивши.
  2. Перетираємо домашній сир крізь сито або пропускаємо 2 рази через м'ясорубку. Змішуємо домашній сир, манку, лимонну цедру та ретельно перемішуємо інгредієнти.
  3. Додаємо в сирну масу розм'якшене вершкове масло. Відокремлюємо білки від жовтків. До жовтків додаємо половину цукру.
  4. Збиваємо жовтки з цукром до посвітління та пишності. Змішуємо жовтки з сирною масою. Додаємо ванільний екстракт.
  5. Збиваємо білки в міцну піну. Продовжуючи збивати білки, додаємо цукор, що залишився. Збиваємо білки, поки вони не стануть гладкими та блискучими до повного розчинення цукру.
  6. Поступово вводимо збиті білки в сирну масу. Наприкінці додаємо родзинки, ретельно віджавши з них воду. Маса вийде ніжною та пишною.
  7. Викладаємо сирну масу у форму для випічки, застелену пергаментом. Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці до 180°C протягом 1 години до рум'яного кольору.
  8. У процесі випікання сирник підніметься, але потім осяде – це нормально. Готовий львівський сирник охолоджуємо.
  9. Розтоплюємо шоколад разом з вершками. Потім додаємо в масу воду та мед. Розподіляємо рівномірно глазур по поверхні львівського сирника та ставимо у холодильник на 6-8 годин.

Глазур застигне у холодильнику, але залишиться м’якою. Також ми ділились рецептом дуже смачного десерту.