Цей рулет смачний і красивий, наче його зробили на замовлення: рецепт хитрого десерту з яєчних білків

Читать на русском
Автор

Десерт, наче з кондитерської

Ми ділились рецептом дуже смачного десерту. Тепер розповідаємо, як приготувати ніжний і повітряний меренговий рулет.

Солодке, хрустке безе на основі яєчних білків з ніжним кремом — відмінна солодка страва. Як її готувати, розповіли на порталі "Файні рецепти".

Інгредієнти:

  • 4 яйця
  • 120 г цукрової пудри
  • 15 г кукурудзяного крохмалю
  • 0,5 г оцту
  • 1 склянка молока
  • 50 г вершкового масла
  • 1 склянка цукру
  • 3 ст. л. борошна

Спосіб приготування:

  1. Беремо яйця та відокремлюємо білки від жовтків. Ставимо білки в холодильник. З жовтків робимо крем.
  2. Змішуємо 3 ст. л. борошна з 1 склянкою молока. Збиваємо жовтки з 1 склянкою цукру.
  3. Гріємо молоко до 50-60 градусів. В пишно збиті жовтки вливаємо тепле молоко тонкою цівкою, перемішуємо.
  4. Проварюємо суміш на маленькому вогні до загустіння. Постійно перемішуємо. Охолоджуємо крем.
  5. Додаємо 50 г вершкового масла. Збиваємо крем.
  6. Дістаємо з холодильника охолоджені білки. Збиваємо їх з 120 г цукрової пудри до пишної піни.
  7. Акуратно вмішуємо 15 г кукурудзяного крохмалю і 0,5 г оцту. Викладаємо меренгову масу на змащений вершковим маслом пергамент (товщина коржа — 1-1,5 см).
  8. Випікаємо у заздалегідь розігрітій духовці 25 хвилин при 180°C. Залишаємо трохи охолонути.
  9. Меренгу змащуємо кремом. Згортаємо рулетом. Залишаємо в холодильнику на 2 години.

Такий рулет можна прикрасити фруктами, ягодами або шоколадом. Також ми ділились рецептом відмінного карамельного торта.