Цей рулет смачний і красивий, наче його зробили на замовлення: рецепт хитрого десерту з яєчних білків
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 30639
Десерт, наче з кондитерської
Ми ділились рецептом дуже смачного десерту. Тепер розповідаємо, як приготувати ніжний і повітряний меренговий рулет.
Солодке, хрустке безе на основі яєчних білків з ніжним кремом — відмінна солодка страва. Як її готувати, розповіли на порталі "Файні рецепти".
Інгредієнти:
- 4 яйця
- 120 г цукрової пудри
- 15 г кукурудзяного крохмалю
- 0,5 г оцту
- 1 склянка молока
- 50 г вершкового масла
- 1 склянка цукру
- 3 ст. л. борошна
Спосіб приготування:
- Беремо яйця та відокремлюємо білки від жовтків. Ставимо білки в холодильник. З жовтків робимо крем.
- Змішуємо 3 ст. л. борошна з 1 склянкою молока. Збиваємо жовтки з 1 склянкою цукру.
- Гріємо молоко до 50-60 градусів. В пишно збиті жовтки вливаємо тепле молоко тонкою цівкою, перемішуємо.
- Проварюємо суміш на маленькому вогні до загустіння. Постійно перемішуємо. Охолоджуємо крем.
- Додаємо 50 г вершкового масла. Збиваємо крем.
- Дістаємо з холодильника охолоджені білки. Збиваємо їх з 120 г цукрової пудри до пишної піни.
- Акуратно вмішуємо 15 г кукурудзяного крохмалю і 0,5 г оцту. Викладаємо меренгову масу на змащений вершковим маслом пергамент (товщина коржа — 1-1,5 см).
- Випікаємо у заздалегідь розігрітій духовці 25 хвилин при 180°C. Залишаємо трохи охолонути.
- Меренгу змащуємо кремом. Згортаємо рулетом. Залишаємо в холодильнику на 2 години.
Такий рулет можна прикрасити фруктами, ягодами або шоколадом. Також ми ділились рецептом відмінного карамельного торта.