Такою стравою нагодуєте всю сім'ю: картопля, запечена з фаршем та сиром
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Смачна та ситна страва
Варіантів приготування смачної вечері є безліч. Наприклад, можна приготувати м'ясо з гречкою, посмажити картоплю з субродуктами або ж приготувати салат з курячим філе та огірком.
Сьогодні ми пропонуємо ще один варіант смачної вечері — картопляна запіканка з фаршем та сиром. Вона виходить соковитою, ситною та смачною, інформує "Майстерня ідей".
Як приготувати картопляну запіканку
Інгредієнти:
- картопля – 1,2 кг (10-12 шт.)
- фарш свинячий – 350 г
- цибуля ріпчаста – 100-130 г
- сир плавлений (м’який) – 50 г
- часник – 2 зубчики
- петрушка свіжа – 5 гілочок
- олія соняшникова – 25 мл
- томатний соус – 50 г
- майонез – 30 г
- зіра – 1 дрібка
- орегано сушений – 1 дрібка
- сіль за смаком
- перець чорний мелений – за смаком
Спосіб приготування:
- Картоплю почистити, відварити цілою протягом 15 хвилин у підсоленій воді.
- Залишити охолонути та акуратно розрізати посередині, щоб вийшла ямка.
- Часник, цибулю та петрушку дрібно подрібнити, додати у фарш.
- Сир натерти на дрібній тертці, додати до фаршу.
- Посолити, поперчити, додати спеції, перемішати.
- Фаршем наповнити кожну половинку картоплі, викласти у застелену пергаментом форму для запікання.
- Змішати томатну пасту, майонез та склянку води, полити соусом картоплю.
- Накрити картоплю фольгою та поставити у розігріту до 180 градусів духовку, випікати протягом 50 хвилин.
- Після цього фольгу зняти та випікати ще 20 хвилин.
Раніше ми публікували рецепт ситної вечері на всю сім’ю з картоплі та жмені фаршу. На її приготування знадобиться трішки більше, ніж години.