Такою стравою нагодуєте всю сім'ю: картопля, запечена з фаршем та сиром

Читать на русском
Автор

Смачна та ситна страва

Варіантів приготування смачної вечері є безліч. Наприклад, можна приготувати м'ясо з гречкою, посмажити картоплю з субродуктами або ж приготувати салат з курячим філе та огірком.

Сьогодні ми пропонуємо ще один варіант смачної вечері — картопляна запіканка з фаршем та сиром. Вона виходить соковитою, ситною та смачною, інформує "Майстерня ідей".

Як приготувати картопляну запіканку

Інгредієнти:

  • картопля – 1,2 кг (10-12 шт.)
  • фарш свинячий – 350 г
  • цибуля ріпчаста – 100-130 г
  • сир плавлений (м’який) – 50 г
  • часник – 2 зубчики
  • петрушка свіжа – 5 гілочок
  • олія соняшникова – 25 мл
  • томатний соус – 50 г
  • майонез – 30 г
  • зіра – 1 дрібка
  • орегано сушений – 1 дрібка
  • сіль за смаком
  • перець чорний мелений – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Картоплю почистити, відварити цілою протягом 15 хвилин у підсоленій воді.
  2. Залишити охолонути та акуратно розрізати посередині, щоб вийшла ямка.
  3. Часник, цибулю та петрушку дрібно подрібнити, додати у фарш.
  4. Сир натерти на дрібній тертці, додати до фаршу.
  5. Посолити, поперчити, додати спеції, перемішати.
  6. Фаршем наповнити кожну половинку картоплі, викласти у застелену пергаментом форму для запікання.
  7. Змішати томатну пасту, майонез та склянку води, полити соусом картоплю.
  8. Накрити картоплю фольгою та поставити у розігріту до 180 градусів духовку, випікати протягом 50 хвилин.
  9. Після цього фольгу зняти та випікати ще 20 хвилин.

Раніше ми публікували рецепт ситної вечері на всю сім’ю з картоплі та жмені фаршу. На її приготування знадобиться трішки більше, ніж години.