Цей рецепт пирога ви запам’ятаєте назавжди: "12 ложок" — і в духовку

Читать на русском
Автор

Пару хвилин на приготування, все інше зробить духовка

Напевно, у кожного кулінара є маса найрізноманітніших рецептів пирогів, пишної випічки та інших солодощів. Проте рецепт італійського пирога "12 ложок" точно запам’ятається з першого разу.

Секрет його полягає в тому, що він готується без зважування інгредієнтів, а всі основні інгредієнти вимірюються столовими ложками. Інгредієнти для такої смакоти вам знадобляться найпростіші, проте за бажанням ви можете додати в тісто будь-які сухофрукти або лимонну цедру. Незвичайним рецептом ділиться "На пенсії".

Як приготувати пиріг "12 ложок"

Інгредієнти:

  • курячі яйця кімнатної температури — 3 шт.;
  • рафінована рослинна олія — 12 ст. л.;
  • молоко кімнатної температури — 12 ст. л.;
  • цукор — 12 ст. л.;
  • борошно — 12 ст. л.;
  • розпушувач — 1 ч. л.;
  • сіль — щіпка.

Спосіб приготування:

  1. В окремому посуді змішуємо яйця, соняшникову олію та молоко. Туди ж відправляємо цукор та сіль.
  2. В отриману масу додаємо просіяне борошно з розпушувачем і замішуємо тісто середньої густоти.
  3. Форму для запікання змащуємо вершковим маслом, присипаємо манкою та заливаємо приготованим тестом.
  4. Деко відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Після цього духовку вимикаємо і даємо пирогу постояти ще 10 хвилин.

Подавайте пиріг разом з улюбленим напоєм — і близькі зметуть все до останньої крихти. Спробуйте — і переконайтеся самі.