Цей рецепт пирога ви запам’ятаєте назавжди: "12 ложок" — і в духовку
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Пару хвилин на приготування, все інше зробить духовка
Напевно, у кожного кулінара є маса найрізноманітніших рецептів пирогів, пишної випічки та інших солодощів. Проте рецепт італійського пирога "12 ложок" точно запам’ятається з першого разу.
Секрет його полягає в тому, що він готується без зважування інгредієнтів, а всі основні інгредієнти вимірюються столовими ложками. Інгредієнти для такої смакоти вам знадобляться найпростіші, проте за бажанням ви можете додати в тісто будь-які сухофрукти або лимонну цедру. Незвичайним рецептом ділиться "На пенсії".
Як приготувати пиріг "12 ложок"
Інгредієнти:
- курячі яйця кімнатної температури — 3 шт.;
- рафінована рослинна олія — 12 ст. л.;
- молоко кімнатної температури — 12 ст. л.;
- цукор — 12 ст. л.;
- борошно — 12 ст. л.;
- розпушувач — 1 ч. л.;
- сіль — щіпка.
Спосіб приготування:
- В окремому посуді змішуємо яйця, соняшникову олію та молоко. Туди ж відправляємо цукор та сіль.
- В отриману масу додаємо просіяне борошно з розпушувачем і замішуємо тісто середньої густоти.
- Форму для запікання змащуємо вершковим маслом, присипаємо манкою та заливаємо приготованим тестом.
- Деко відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Після цього духовку вимикаємо і даємо пирогу постояти ще 10 хвилин.
Подавайте пиріг разом з улюбленим напоєм — і близькі зметуть все до останньої крихти. Спробуйте — і переконайтеся самі.