Жоден гість не піде, не попросивши рецепт: трюфельний "Сметанник" нашвидкуруч
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Смачний, ніжний, м'який, із простих продуктів
Чекаючи гостей зазвичай хочеться приготувати щось смачне та незвичайне, але при цьому не довго стоячи біля плити. У таких випадках можна спекти ніжне розсипчасте сирне печиво.
Або ж звернути увагу на рецепт "Сметанника" від якого будуть в захваті усі. Рецептом випічки з нами поділилися на порталі "Майстерня ідей".
Як приготувати трюфельний "Сметанник"
Інгредієнти:
Для тіста:
- цукор — 1 скл.;
- жирна сметана — 1 скл.;
- яйце — 1 шт.;
- какао-порошок — 100 г;
- 0,5 ч. л. гашеної соди;
- борошно — 1,5 скл.
Для крему:
- вершкове масло – 200 г;
- згущене молоко – 0,5 банки;
- какао — 50 г;
Для глазурі:
- какао — 1 ст. л.;
- сметана — 1 ст. л.;
- цукор — 1 ст. л.;
- вершкове масло — 1 ст. л.;
Спосіб приготування:
- Цукор збити з яйцем.
- Додати сметану, збити.
- Додати какао, збити.
- Тісто вилити у застелену пергаментом форму, запікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 45 хвилин.
- Для крему збити усі інгредієнти до пишного стану.
- Коли пиріг вистигне, розрізати його на коржі, щедро змастити кремом.
- Зверху пиріг покрити глазур'ю.
А якщо ви любите смачні пироги, рекомендуємо також приготувати тертий пиріг з варенням за рецептом "Телеграфа". Приємна кислинка, солодкий корж і хрумка апетитна крихта — цей пиріг вище всяких похвал.