Жоден гість не піде, не попросивши рецепт: трюфельний "Сметанник" нашвидкуруч

Читать на русском
Автор
51372
Приготування не займе багато часу
Приготування не займе багато часу. Фото maisternia-idei.com.ua

Смачний, ніжний, м'який, із простих продуктів

Чекаючи гостей зазвичай хочеться приготувати щось смачне та незвичайне, але при цьому не довго стоячи біля плити. У таких випадках можна спекти ніжне розсипчасте сирне печиво.

Або ж звернути увагу на рецепт "Сметанника" від якого будуть в захваті усі. Рецептом випічки з нами поділилися на порталі "Майстерня ідей".

Як приготувати трюфельний "Сметанник"

Інгредієнти:

Для тіста:

  • цукор — 1 скл.;
  • жирна сметана — 1 скл.;
  • яйце — 1 шт.;
  • какао-порошок — 100 г;
  • 0,5 ч. л. гашеної соди;
  • борошно — 1,5 скл.

Для крему:

  • вершкове масло – 200 г;
  • згущене молоко – 0,5 банки;
  • какао — 50 г;

Для глазурі:

  • какао — 1 ст. л.;
  • сметана — 1 ст. л.;
  • цукор — 1 ст. л.;
  • вершкове масло — 1 ст. л.;

Спосіб приготування:

  1. Цукор збити з яйцем.
  2. Додати сметану, збити.
  3. Додати какао, збити.
  4. Тісто вилити у застелену пергаментом форму, запікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 45 хвилин.
  5. Для крему збити усі інгредієнти до пишного стану.
  6. Коли пиріг вистигне, розрізати його на коржі, щедро змастити кремом.
  7. Зверху пиріг покрити глазур'ю.

А якщо ви любите смачні пироги, рекомендуємо також приготувати тертий пиріг з варенням за рецептом "Телеграфа". Приємна кислинка, солодкий корж і хрумка апетитна крихта — цей пиріг вище всяких похвал.