Досить вимішувати тісто та пекти "Медовик" у духовці: швидкий рецепт на сковороді

Читать на русском
Автор

Відмінний рецепт для зайнятих кулінарів

Класичний медовик — дуже смачний домашній торт. Лише одне бентежить — для приготування цього десерту потрібно дуже багато часу для вимішування тіста, розкочування коржів та їх випікання.

Якщо ж вам не хочеться поратися ні з вимішуванням, ні з духовкою, зробіть лінивий медовик за рецептом "На пенсії". Для його приготування вам знадобиться лише сковорода. Це ідеальний варіант для зайнятих господарів чи тих, хто не хоче довго стояти на кухні.

Як приготувати лінивий медовик на сковороді

Інгредієнти на сковороду діаметром 20 см:

Для тіста:

  • мед – 120 г;
  • сода — 1 ч. л.;
  • яйця – 4 шт.;
  • вершкове масло – 100 г;
  • цукор – 100 г;
  • борошно — 170-200 г;
  • сіль – щіпка.

Для крему:

  • сметана 20% — 400 г
  • варене згущене молоко — 1 банка.

Спосіб приготування:

  1. У сотейнику змішуємо соду та мед, відправляємо їх на вогонь до появи карамельного кольору. Знімаємо з вогню та відправляємо у миску. Солимо, додаємо цукор та м’яке вершкове масло, все перемішуємо.
  2. В отриману масу відправляємо добре збиті яйця,
  3. перемішуємо і частинами вводимо борошно. Все перемішуємо — повинно вийти рідке тісто, трохи густіше, ніж на млинці.
  4. Розігріваємо сковороду і викладаємо кілька столових ложок тіста та розрівнюємо. Смажимо з одного боку 1,5 хвилини та 1 хвилину з іншого. Продовжуємо, доки не закінчиться тісто.
  5. Для приготування крему збиваємо сметану та варене згущене молоко.

Змащуємо коржі кремом, формуючи торт. Подаємо до столу з улюбленим напоєм та насолоджуємось.