Такий "Медовик" просто тане в роті: класичний рецепт смачного торту

Читать на русском
Автор
36835
Улюблений торт дитинства зі сметанним кремом
Улюблений торт дитинства зі сметанним кремом. Фото eda.ru

Торт виходить ніжним та ароматним

Швидка випічка на кшталт "Шарлотки" завжди виручає, коли часу обмаль або ось-ось мають прийти гості. Втім інколи хочеться заморочитися і приготувати смачний соковитий торт для своїх близьких.

Одним із таких є класичний "Медовик". За рецептом, запропонованим порталом "Смачні рецепти домашніх страв", він неодмінно вийде!

Як приготувати "Медовик"

Інгредієнти:

Тісто

  • мед — 3 ст. л.;
  • масло вершкове — 180 г;
  • яйця — 4 шт.;
  • сода — 1 ч. л.;
  • цукор — 180 г;
  • борошно — 280 г;

Крем

  • сметана жирна — 750 г;
  • молоко згущене — 360 г.

Спосіб приготування:

  1. Мед викласти в каструлю, додати вершкове масло та розтопити на невеликому вогні, не доводячи до кипіння.
  2. Всипати соду, швиденько перемішати — маса почне збільшуватися.
  3. Після того, як піна осяде, масу вилити в миску та залишити остигати.
  4. Яйця збити міксером до пишності, всипати цукор та збити до утворення білої густої маси.
  5. Поступово вливати медову рідину не припиняючи збивати.
  6. Всипати просіяне борошно, перемішати. Має вийти густе гладке тісто.
  7. Деко застелити пергаментом і вилити тісто.
  8. Випікати корж у попередньо розігрітій до 160 градусів близько 20 хвилин. Охолодити.
  9. Сметану збити міксером до пишного стану і поступово ввести згущене молоко, збиваючи крем до однорідності.
  10. Корж обрізати з усіх боків, розрізати на кілька штук.
  11. Сформувати торт, змащуючи коржі кремом, а боки промазуючи та присипаючи крихтою з обрізків.
  12. Торт залишити у холодильнику на кілька годин для просочення.

А якщо ви любите легкі у приготуванні торти, рекомендуємо ознайомитися з рецептом "Наполеона" у склянці. Він готується досить швидко, його можна подати на стіл гостям або взяти як перекус, якщо приготувати у паперовому стакані.