Такий "Медовик" просто тане в роті: класичний рецепт смачного торту
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 36835
Торт виходить ніжним та ароматним
Швидка випічка на кшталт "Шарлотки" завжди виручає, коли часу обмаль або ось-ось мають прийти гості. Втім інколи хочеться заморочитися і приготувати смачний соковитий торт для своїх близьких.
Одним із таких є класичний "Медовик". За рецептом, запропонованим порталом "Смачні рецепти домашніх страв", він неодмінно вийде!
Як приготувати "Медовик"
Інгредієнти:
Тісто
- мед — 3 ст. л.;
- масло вершкове — 180 г;
- яйця — 4 шт.;
- сода — 1 ч. л.;
- цукор — 180 г;
- борошно — 280 г;
Крем
- сметана жирна — 750 г;
- молоко згущене — 360 г.
Спосіб приготування:
- Мед викласти в каструлю, додати вершкове масло та розтопити на невеликому вогні, не доводячи до кипіння.
- Всипати соду, швиденько перемішати — маса почне збільшуватися.
- Після того, як піна осяде, масу вилити в миску та залишити остигати.
- Яйця збити міксером до пишності, всипати цукор та збити до утворення білої густої маси.
- Поступово вливати медову рідину не припиняючи збивати.
- Всипати просіяне борошно, перемішати. Має вийти густе гладке тісто.
- Деко застелити пергаментом і вилити тісто.
- Випікати корж у попередньо розігрітій до 160 градусів близько 20 хвилин. Охолодити.
- Сметану збити міксером до пишного стану і поступово ввести згущене молоко, збиваючи крем до однорідності.
- Корж обрізати з усіх боків, розрізати на кілька штук.
- Сформувати торт, змащуючи коржі кремом, а боки промазуючи та присипаючи крихтою з обрізків.
- Торт залишити у холодильнику на кілька годин для просочення.
А якщо ви любите легкі у приготуванні торти, рекомендуємо ознайомитися з рецептом "Наполеона" у склянці. Він готується досить швидко, його можна подати на стіл гостям або взяти як перекус, якщо приготувати у паперовому стакані.