Рецепт для самих лінивих: приготуйте так гречку — і її з’їдять разом із тарілкою
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Раз-два — і смакота на столі
Хоча гречана каша дуже корисна, але не кожному вона подобається. Сьогодні ми приготуємо її незвичайним способом, завдяки якому кашу з’їдять разом із тарілкою.
Варто запекти гречку в духовці за рецептом Shuba – і на вас чекає кулінарне відкриття. Ви ласуватимете ніжним м’ясом і просоченою соком з м’яса кашею. До того ж готувати таку вечерю дуже просто – у вас одразу вийде і гарнір, і м’ясна страва.
Як приготувати гречку з курячими стегнами в духовці
Інгредієнти на 4 порції:
- гречана крупа – 2 склянки;
- курячі стегна з гомілкою – 2 шт.;
- паприка мелена — 1 ч. л.;
- сіль — 0.5 ч. л.;
- приправа до м’яса – 0,5 ч. л.;
- майонез 72% — 2 ст. л.;
- кетчуп – 1 ст. л.;
- цибуля – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- рослинна олія – 30 мл;
- вода – 3 склянки.
Спосіб приготування:
- Курячі стегенця миємо, солимо, приправляємо паприкою та приправою до м’яса. Додаємо майонез, ретельно все перемішуємо та залишаємо на 20 хвилин, щоб курка промаринувалась.
- Цибулю і моркву чистимо, нарізаємо та обсмажуємо на розігрітій сковороді з рослинною олією золотистого кольору.
- Гречку миємо та рівномірно розподіляємо за формою для запікання. Туди ж відправляємо обсмажені овочі та ретельно перемішуємо.
- У форму для запікання додаємо воду, кетчуп та мариновану курку. Солимо, закриваємо лист фольгою і відправляємо в розігріту духовку на 40 хвилин. Через вказаний час знімаємо фольгу і відправляємо до духовки ще на 20 хвилин.
А якщо гречка пригоріла, врятувати її досить легко. З хитрощами "Телеграфа" не пропаде жодна крупинка!