Рецепт для самих лінивих: приготуйте так гречку — і її з’їдять разом із тарілкою

Читать на русском
Автор

Раз-два — і смакота на столі

Хоча гречана каша дуже корисна, але не кожному вона подобається. Сьогодні ми приготуємо її незвичайним способом, завдяки якому кашу з’їдять разом із тарілкою.

Варто запекти гречку в духовці за рецептом Shuba – і на вас чекає кулінарне відкриття. Ви ласуватимете ніжним м’ясом і просоченою соком з м’яса кашею. До того ж готувати таку вечерю дуже просто – у вас одразу вийде і гарнір, і м’ясна страва.

Як приготувати гречку з курячими стегнами в духовці

Інгредієнти на 4 порції:

  • гречана крупа – 2 склянки;
  • курячі стегна з гомілкою – 2 шт.;
  • паприка мелена — 1 ч. л.;
  • сіль — 0.5 ч. л.;
  • приправа до м’яса – 0,5 ч. л.;
  • майонез 72% — 2 ст. л.;
  • кетчуп – 1 ст. л.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • рослинна олія – 30 мл;
  • вода – 3 склянки.

Спосіб приготування:

  1. Курячі стегенця миємо, солимо, приправляємо паприкою та приправою до м’яса. Додаємо майонез, ретельно все перемішуємо та залишаємо на 20 хвилин, щоб курка промаринувалась.
  2. Цибулю і моркву чистимо, нарізаємо та обсмажуємо на розігрітій сковороді з рослинною олією золотистого кольору.
  3. Гречку миємо та рівномірно розподіляємо за формою для запікання. Туди ж відправляємо обсмажені овочі та ретельно перемішуємо.
  4. У форму для запікання додаємо воду, кетчуп та мариновану курку. Солимо, закриваємо лист фольгою і відправляємо в розігріту духовку на 40 хвилин. Через вказаний час знімаємо фольгу і відправляємо до духовки ще на 20 хвилин.

А якщо гречка пригоріла, врятувати її досить легко. З хитрощами "Телеграфа" не пропаде жодна крупинка!