По-французьки смачне не тільки м’ясо: печінка вийде неймовірно соковитою та ніжною

Читати російською
Автор

Найсмачніша страва без особливого клопоту

Хто ж відмовиться від соковитого та ніжного м’яса по-французьки? Це відмінний варіант для ситної або вечері, та й на святковий стіл таку страву можна подати.

Разом із "ТСН" пропонуємо приготувати сьогодні по-французьки. печінка. Вам не потрібно її довго готувати: просто трохи обсмажити, сховати під шубку і відправити в духовку. М’яку та соковиту печінку можна буде їсти губами!

Як приготувати печінку по-французьки

Інгредієнти:

  • печінка яловича або свиняча — 600 г;
  • цибуля ріпчаста — 2 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • борошно — 2 ст. л.;
  • сметана 20% — 2 ст. л.;
  • твердий сир — 120 г;
  • перець чорний мелений, сіль — до свого смаку;
  • рослинна олія.

Спосіб приготування:

  1. Печінку ретельно чистимо, миємо та нарізаємо на шматочки товщиною близько 1 см.
  2. В одній мисці змішуємо борошно із сіллю та меленим перцем, в іншій збиваємо вінчиком яйця із сіллю.
  3. Кожен шматочок печінки відправляємо спочатку в муку, потім в яєчну суміш. Обсмажуємо на розігрітій сковороді з рослинною олією по одній хвилині з кожного боку та викладаємо у форму для запікання.
  4. Цибулю та моркву чистимо. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, моркву натираємо на великій тертці. Обсмажуємо на розігрітій сковороді з рослинною олією до готовності. Даємо охолонути, після чого додаємо сметану, солимо і все ретельно перемішуємо.
  5. На кожен шматочок печінки викладаємо овочеву начинку, зверху посипаємо твердим сиром тертим і отруюємо в розігріту до 180 градусів на 15 хвилин.

Поки печінка запікається, готуємо буряковий салат. За таку вечерю близькі вас поцілують.