По-французьки смачне не тільки м’ясо: печінка вийде неймовірно соковитою та ніжною
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Найсмачніша страва без особливого клопоту
Хто ж відмовиться від соковитого та ніжного м’яса по-французьки? Це відмінний варіант для ситної або вечері, та й на святковий стіл таку страву можна подати.
Разом із "ТСН" пропонуємо приготувати сьогодні по-французьки. печінка. Вам не потрібно її довго готувати: просто трохи обсмажити, сховати під шубку і відправити в духовку. М’яку та соковиту печінку можна буде їсти губами!
Як приготувати печінку по-французьки
Інгредієнти:
- печінка яловича або свиняча — 600 г;
- цибуля ріпчаста — 2 шт.;
- морква — 1 шт.;
- борошно — 2 ст. л.;
- сметана 20% — 2 ст. л.;
- твердий сир — 120 г;
- перець чорний мелений, сіль — до свого смаку;
- рослинна олія.
Спосіб приготування:
- Печінку ретельно чистимо, миємо та нарізаємо на шматочки товщиною близько 1 см.
- В одній мисці змішуємо борошно із сіллю та меленим перцем, в іншій збиваємо вінчиком яйця із сіллю.
- Кожен шматочок печінки відправляємо спочатку в муку, потім в яєчну суміш. Обсмажуємо на розігрітій сковороді з рослинною олією по одній хвилині з кожного боку та викладаємо у форму для запікання.
- Цибулю та моркву чистимо. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, моркву натираємо на великій тертці. Обсмажуємо на розігрітій сковороді з рослинною олією до готовності. Даємо охолонути, після чого додаємо сметану, солимо і все ретельно перемішуємо.
- На кожен шматочок печінки викладаємо овочеву начинку, зверху посипаємо твердим сиром тертим і отруюємо в розігріту до 180 градусів на 15 хвилин.
Поки печінка запікається, готуємо буряковий салат. За таку вечерю близькі вас поцілують.