По-французьки смачне не тільки м’ясо: печінка вийде неймовірно соковитою та ніжною

Читать на русском
Автор
6991
Печінка вийде ніжною навіть без вимочування
Печінка вийде ніжною навіть без вимочування. Фото tsn.ua

Найсмачніша страва без особливого клопоту

Хто ж відмовиться від соковитого та ніжного м’яса по-французьки? Це відмінний варіант для ситної або вечері, та й на святковий стіл таку страву можна подати.

Разом із "ТСН" пропонуємо приготувати сьогодні по-французьки. печінка. Вам не потрібно її довго готувати: просто трохи обсмажити, сховати під шубку і відправити в духовку. М’яку та соковиту печінку можна буде їсти губами!

Як приготувати печінку по-французьки

Інгредієнти:

  • печінка яловича або свиняча — 600 г;
  • цибуля ріпчаста — 2 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • борошно — 2 ст. л.;
  • сметана 20% — 2 ст. л.;
  • твердий сир — 120 г;
  • перець чорний мелений, сіль — до свого смаку;
  • рослинна олія.

Спосіб приготування:

  1. Печінку ретельно чистимо, миємо та нарізаємо на шматочки товщиною близько 1 см.
  2. В одній мисці змішуємо борошно із сіллю та меленим перцем, в іншій збиваємо вінчиком яйця із сіллю.
  3. Кожен шматочок печінки відправляємо спочатку в муку, потім в яєчну суміш. Обсмажуємо на розігрітій сковороді з рослинною олією по одній хвилині з кожного боку та викладаємо у форму для запікання.
  4. Цибулю та моркву чистимо. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, моркву натираємо на великій тертці. Обсмажуємо на розігрітій сковороді з рослинною олією до готовності. Даємо охолонути, після чого додаємо сметану, солимо і все ретельно перемішуємо.
  5. На кожен шматочок печінки викладаємо овочеву начинку, зверху посипаємо твердим сиром тертим і отруюємо в розігріту до 180 градусів на 15 хвилин.

Поки печінка запікається, готуємо буряковий салат. За таку вечерю близькі вас поцілують.