На смак як справжня ікра: рецепт бюджетної намазки з оселедця

Читать на русском
Автор

Як приготувати "червону ікру" з оселедця

Ми розповідали, як дуже смачно замаринувати оселедець в вині. Тепер ділимось рецептом надзвичайно апетитної намазки з цієї смачної риби.

Ця закуска на смак і вигляд чимось нагадує червону ікру — і це чудовий варіант бюджетного перекусу. Окрім оселедця, знадобиться ще кілька простих продуктів. Як приготувати "червону ікру", розповіли на порталі ProstoWay.

Інгредієнти:

  • Олія без запаху — 1 склянка;
  • Томатний сік — 1 склянка;
  • Манна крупа — 1 стакан;
  • Невелика цибулина — 1 шт;
  • Оселедець — 2-3 шт.

Спосіб приготування:

  1. Змішуємо олію і томатний сік. Обидві рідини наливаємо у каструльку та доводимо їх до кипіння.
  2. Як тільки рідина закипить, засипаємо манну крупу. Варимо, помішуючи, на невеликому вогні, до того моменту, поки манка не вбере в себе рідину і не набухне.
  3. Оселедці чистимо від кісточок та шкірки. Повинні вийти акуратні шматочки філе. Цибулю теж чистимо та нарізаємо на крупні шматочки.
  4. Рибу разом із цибулею пропускаємо на дрібну сітку через м’ясорубку. Рибну масу перемішуємо зі звареною манкою, коли вона трохи охолоне. Ретельно вимішуємо до однорідності та залишаємо до повного остигання.
  5. Закриваємо ємність кришкою чи харчовою плівкою. Забираємо в холодильник на кілька годин.

Смак закуски справді чимось нагадує ікру. Також ми розповідали, як прибрати із оселедця зайву сіль.